Black Devil Disco Club - 28 After (2006)

Frankrijk
Electronic
Label: Lo

1. The Devil in Us (5:26)
  2. On Just Foot (5:08)
  3. Coach Me (5:15)
  4. I Regret the Flower Power (5:51)
  5. Constantly No Respect (5:02)
  6. On Other Skin (5:28)
avatar van KampF
Kijk dit is pas gaaf, een discoplaatje van 28 jaar geleden, opnieuw uitgebracht in 2006. Ik las dat Aphex Twin de nummers wat opgelapt heeft die hier opstaan. Qua geluid hangt het dicht bij LCD soundsystem

Het deed me niet zoveel (na twee nummers afgezet), maar ik kende dat hele achtergrondverhaal nog niet. Zal het nog eens beluisteren!

Ik heb duidelijk niet goed geluisterd de vorige keer, dit is een heerlijk plaatje. Ik herken nog wel wat oude disco erin. Die tekst van het eerste nummer. Is dat niet gewoon een cover? Of is het origineel van 28 jaar geleden zo bekend dat ik het van de radio zou kunnen kennen?

avatar van T.O.
Ik ken ook wat nummers van deze artiest, maar deze staan niet op dit album.

Weirde, alternatieve disco is het eigenlijk. Hearing is believing

avatar van John Doe
KampF schreef:
Er was twee jaar geleden een rerelease op -het label van Aphex Twin- ''Rephlex'' van een album van Black Devil genaamd Disco Club. Dit is een ander album. Of het dezelfde artiest is kan niet worden uitgemaakt. Wel wordt credit gegeven op het album aan één van de twee producers die op het album van Black Devil gecredit zijn.

Ik heb nog niks gehoord, maar als ik zo over de muziek lees ziet het er wel interessant uit.

avatar van John Doe
Kan wel inzien dat Aphex dit aanstaat. Lekkere contrasten tussen geluiden, grappige excentrieke riedeltjes en vocalen. Muzikaal geproduceerd. Dik genieten van deze muziek

Het is een beetje een discovariant van The Juan Maclean, vind ik.