Eddie Bo and The Soul Finders - The Hook and Sling (1997)

R&B / Funk
Label: Funky Delicacies

1. Hook & Sling (3:40)
  2. Sissy Walk (5:07)
  3. If It's Good to You It's Good for You (5:07)
  4. Check Your Bucket (4:52)
  5. How Sweet It Is (3:09)
  6. The Thang, Pt. 1 (2:51)
  7. Funky Jam (2:54)
  8. Hey Mama Here Comes the Preacher (2:40)
  9. Funky Yeah (2:29)
  10. Eddie's Rubber Band (2:54)
  11. Love Has Been Good (2:35)
  12. Just Wonder (3:43)
  13. The Thang, Pt. 2 (3:04)
  14. That Certain Someone (2:54)
  15. Come to Me (2:36)
avatar van Reijersen
Wat een heerlijk plaatje is dit zeg! Op en top funky soul en R&B. Eddie Bo is een topzanger en pianist. Het album zit steengoed in elkaar. Jammer van het weinige aantal stemmen.

avatar van jelmer19
Yup leuke plaat. Het funkt lekker en Eddie Bo's fanatisme druipt eraf. Vooral het begin van de cd vind ik erg fijn

avatar van Rhythm & Poetry
Een aardig album, de sfeer vind ik eigenlijk het beste. Ouderwetse funky soul, zeer verdienstelijk gezongen en ook vaak prima instrumentale begeleiding. Ik kan alleen niet mijn gedachten de hele tijd bij het album vasthouden, soms droom ik ook gewoon weg als ik een nummer wat minder vind. The Hook and Sling is dus een prima album, maar niet voor de volle viijftig minuten.

Leuk album. Ik ben toch een liefhebber van muziek waarin de zang wat meer centraal staat en ik vind het daarom niet allemaal even interessant, maar over het geheel vind ik de sound toch wel erg fijn.

avatar van kemm
Lekkere funky jams te over hier, alleen heb ik niet echt het gevoel dat ik naar een album aan het luisteren ben (dat krijg je met verzamelalbums), waardoor het inderdaad moeilijk is om de volle 50 minuten uit te zitten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit funk van de bovenste plank is! Eddie Bo is een legende!

avatar van klaezman
Funky Yeah is damn funky yeah. Ik snap de albumtwijfels wel, maar stoor me er niet zo zeer aan. Wel is duidelijk niet elk nummer even spannend. Dat geldt ook voor de geluidskwaliteit van sommige tracks.

avatar van Osiris Apis
Een leuk album dat lekker funkt. Maar niet alle nummers zijn van even hoog niveau. Mijn favorieten zijn het titelnummer, Check Your Bucket en Eddie's Rubber Band (waar ken ik die riff nog meer van?).

avatar van sq
sq
Merkwaardig album, waarbij niet alleen repertoire, maar ook de slordigheid waarmee de nummers op de plaat gezet zijn erg 60s 70s aandoen.
Daarmee zeker niet verkeerd. Ballads (Come to Me, Just Wonder) Bluesnummers (Rubber band, Love Has Been Good) en gitaargeluiden à la Parliament (Hey Mama); je hoort ze meestal niet bij elkaar op een album uit de jaren ´90. Ik vind het wel verfrissend. Zeker niet alle nummers zijn goed (That Certain Someone , If It's Good to You zijn mn erg niksig) en de funky nummers zijn eigenlijk alleen echt leuk als de toetsen een beetje los gaan zoals in Funky Jam . Check Your Bucket is van de vocale nummers het leukst.

Ik heb nog even gedacht met Osiris Apis over de riff in Eddie´s Rubber Band. Ik kom helaas niet verder dan dat het ouderwetse bluesakkkooden zijn zoals die ook zitten in bijvoorbeeld de R&R classic Be-bop-a Lula of in Green Onions van Booker T. Maar ook ik heb wel het idee dat er een nummer moet zijn dat nog veel dichterbij komt. Ik had ook bij eerste beluistering meteen al iets van .. waar kennen we dit van? Ik vermoed toch iets in de rhytm & blues of bluesrock.

avatar van Echoes Planet
Fantastische compilatie aan Eddie Bo klassiekers.

avatar van Angelo
Ik kan me goed vinden in een aantal van de bovenstaande reacties. De hoeveelheid aan nummers zorgt soms voor een overkill van hetzelfde, vooral in deze context, al ben ik van mening dat je er wel enigszins rekening mee dient te houden dat het gaat om 'n verzamelaar waarbij, volgens mij, al zijn opnamen klakkeloos op één schijfje zijn gepleurd. Als Eddie Bo indertijd een regulier studio-album had gemaakt met, laten we zeggen een stuk of tien nummers, dan had je waarschijnlijk heel anders tegen individuele nummers aan gekeken en er wellicht wat meer aandacht aan besteed. Nu kabbelt het zo gemakkelijk voorbij allemaal (al bedoel ik dat zeker niet slecht). Desondanks gaat de kwaliteit door de kwantiteit er zeker niet op achteruit, integendeel, alle nummers zijn gewoon dik in orde. Ik kan dan ook niet zeggen dat ik voor één of meerdere tracks 'n voorkeur heb; alles vind ik bovengemiddeld goed. Fijne rauwe, onversneden en gezellige powerfunk, gebracht door een toffe gozer die ik sowieso zeker veel meer succes had gegund. Vier welverdiende sterren voor Eddie Bo and The Soul Finders.