Disco Discharge: Euro Beats (2011)

Dance / Pop
Label: Harmless

1. Ryan Paris - Dolce Vita [Original 12″ Mix] (7:32)
  2. The Twins - This Desert Place [Original 12″ Mix] (6:01)
  3. Modern Talking - Atlantis Is Calling (S.O.S for Love) [Original 12″ Mix] (5:23)
  4. Meccano - Activate My Heart [Original 12″ Mix] (5:12)
  5. Taffy - Walk Into the Daylight [Original 12″ Mix] (5:18)
  6. Fun Fun - Baila Bolero [Original 12″ Mix] (9:23)
  7. Cruisin' Gang - Chinatown [Original 12″ Mix] (6:07)
  8. Sabrina - Boys [Original 12″ Dub] (5:37)
  9. Deborah - Danger for Love [Original 12″ Mix] (5:34)
  10. Green Olives - Jive Into the Night [Original 12″ Mix] (6:20)
  11. Gipsy & Queen - Gipsy Queen [Re-Edit] (5:53)
  12. Raggio Di Luna - Comanchero [Original 12″ Mix] (7:33)
  13. Kano - Can't Hold Back [Original 12″ Mix] (7:07)
  14. Stefano Pulga - Love Taker [Original 12″ Mix] (6:21)
  15. Passengers - He's Speedy Like Gonzales [Original 7″ Mix] (4:00)
  16. Raffaella Carra - 1234 Dancing [Original Album Version] (3:07)
  17. Digital Emotion - Get Up Action [Original 12″ Mix] (5:48)
  18. L-Vira - Talkin 'Bout Rambo [Original 12″ Mix] (6:51)
  19. V Project - First Hand Experience in Second Hand Love [Original 12″ Mix] (6:00)

met Vanelle

20. Doctor's Cat - Feel the Drive [Original 12″ Instrumental Mix] (5:53)
  21. Cruisin' Gang - America Medley with Machinery [Original 12″ Mix] (7:28)
  22. DJ Professor en Francesco Zappala - We Gotta Do It [Original 12″ Mix] (8:51)
Uit de fijne 2CD serie Disco Discharge komt dit Euro Beats. Wederom gevuld met lange 12 inch of albumversies voor de liefhebber. Dit keer zijn de CD's gevuld met elektronische muziek: synth-pop, italo-disco en europop. En dat voor een behoorlijk deel (echt) goed geselecteerd: de nummers en de mixen. Ook de geluidskwaliteit is prima. Op een enkel wat minder nummer na (Sabrina met Boys, echt waar?) staan er flink wat (erg) goede songs op deze editie van Disco Discharge.

Favorieten van mij hier zijn Ryan Paris met de goede 12" mix van nummer 1 Dolce Vita, het Duitse The Twins met This Desert Place uit begin jaren '80, Activate My Heart van Meccano, Fun Fun met de originele 12" mix van Baila Bolero, het geweldige Comanchero van Raggio di Luna, het funky Can't Hold Back van Kano al uit 1981, Canadese underground uit 1986 met First Hand Experience In Second Hand Love van the V Project en natuurlijk Feel the Drive van Doctor's Cat in de instrumentale mix. Genieten geblazen!