George Michael - December Song (I Dreamed of Christmas) (2009)

Label: Universal

1. December Song (I Dreamed of Christmas) (3:35)
  2. Jingle [A Musical Interlude] (3:30)
  3. Edith & the King Pin [Live at Abbey Road] (3:45)
  4. Praying for Time [Live at Abbey Road] (4:57)
De afgelopen dagen kwam dit nummer een paar keer naar voren in mijn kerst playlist. Ik hoor dit vele malen liever dan Last Christmas.

Vanaf nu heeft het toch wel een bijzondere, vooral trieste rand gekregen.

avatar van lennon
Zeer mooi nummer. Ook deze verkies ik boven de overbekende last christmas.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Ik ga het nummer eens luisteren, maar ik snap niet waarom deze nu ineens op de site mag. Dit is toch gewoon een single, die niet aan de regels voldoet?

avatar van vigil
nou ja er staan 4 nummers op die niet eerder (in deze vorm) op een album verschenen zijn.

De andere drie ken ik niet (tenminste niet de live versies) maar het kerstliedje is wel een mooie

Simon Smith schreef:

Kijk maar eens naar de uitleg op o.a. de Wiki over deze single (er zijn nog meer links te vinden). Aanvankelijk een single met 1 b-kant en daarna nieuwe (digitale) releases onder de noemer EP maar ook met 3 extra nummers naast de kerstsingle die ook nergens anders op te vinden is.

Maar ja, de rare regels op deze site he....... (noem het EP met slechts 1 nummer en het mag, noem het single met 4 nieuwe nummers en het mag niet). Nooit begrepen.

Hoe dan ook: mooie nummers.

avatar van Bill Evans
December Song is een heel mooi kerstnummer. Vergelijken met Last Christmas wil ik niet, want dat is een heel ander nummer. Beide hoor ik graag rond kerst. Ze hebben sinds het overlijden van GM inderdaad wel een trieste bijklank gekregen.

avatar van lennon
Deze verdient zoveel meet aandacht...

Prachtig nummer. Ik draai m veel tijdens deze dagen.