'O'Rang - Herd of Instinct (1994)

Pop / Electronic
Label: Echo

1. Orang (10:08)
  2. Little Brother (9:27)
  3. Mind on Pleasure (6:18)
  4. All Change (2:55)
  5. Anaon, the Oasis (8:59)
  6. Loaded Values (8:17)
  7. Nahoojek - Fogou (8:42)
avatar van Edski
Kan iemand mij vertellen of dit, als groot Talk Talk-liefhebber, de moeite waard is om op te snorren?

avatar van Paalhaas
Edski schreef:

Dat kan ik:

Ja, dit is zeer zeker de moeite waard om op te snorren, maar verwacht geen Talk talk 2.0. Logisch ook, omdat Mark Hollis en Tim Friese-Greene, toch de muzikale breinen achter Talk talk, hier afwezig zijn. Wel aanwezig is de ritmesectie, drummer Lee Harris en bassist Paul Webb, en dat is bij tijd en wijle goed hoorbaar in nummers als Mind on pleasure. Maar overall verschilt deze muziek behoorlijk van die van Talk Talk. Het album is hoofdzakelijk instrumentaal en doorgaans een stuk levendiger dan wat we sinds Spirit of Eden van Talk talk gewend waren. Ook zijn er een stuk meer exotische elementen aanwezig, met name in de percussie. Het raffinement en het stilisme dat de nummers herbergen is daarentegen wel weer erg herkenbaar. Een boeiend album, waarvan ik verbaasd ben dat er nog geen enkele stem staat.

avatar van Poles Apart
Ja, ik sluit me bij de woorden van Paalhaas aan, zeer zeker de moeite waard, net als het album van Heligoland (Tim Friese-Greene) trouwens.

De opvolger van "Herd Of Instinct" ("Fields & Waves") vind ik een tikkeltje minder spannend, maar ook die mag er wezen.

avatar van bikiman
Lang geleden gehoord, maar altijd blijven hangen als een puike plaat. Kan me helemaal in Paalhaas' verhaal vinden. Ik kan hem niet vinden (om te kopen), is ie nog leverbaar?

avatar van Mjuman
Onlangs is dit fijne album opnieuw uitgebracht op lp; op de grote platenbeurs werd het aangeboden voor 15-20.

Mjuman schreef:

Heb jij die reissue? Zo ja, hoe klinkt hij?

avatar van perrospicados
Hier in bezit en ik ben zeker tevreden over de klank. Men heeft er overduidelijk z'n best op gedaan. Ik weet niet hoe het origineel klinkt maar dit is

avatar van reptile71
Op het label Sleuth, perrospicados? Ik vind het zo'n vaag label. Ziet het er ook netjes verzorgd uit? Als ik op discogs kijk heeft dat label alleen deze release en een onofficiële. Daarom vroeg ik me af of het geen counterfeit is.

avatar van perrospicados
Ja klopt, op Sleuth. Label zegt me verder ook niks. Hoes en vinyl zien er goed uit en het lijkt alsof 180 grams gebruikt is maar dat zou ik eens nader moeten onderzoeken. Ik vind het de euro's zeker waard geweest. (15)

avatar van reptile71
Voor die prijs wil ik hem ook wel.

Misterfool
Een van de interessantere Post-rockplaten, met een heerlijk exotisch sfeertje. Vooral de ritmische percussie valt mij in positieve zin op. Dit is zo'n plaat die meer mensen eens zouden moeten uitproberen.

avatar van Poles Apart
Vandaag een origineel exemplaar op vinyl aangeschaft. Nog eens goed gaan beluisteren. Verbaas me dat ik hier ooit (in 2009, een nog-niet-grijs verleden) slechts 3 sterren aan gegeven heb. Het overall gemiddelde is ook behoorlijk laag.

Hoorde laatst wat losse nummers en die bevielen erg goed. M'n muzieksmaak heeft zich in de tussentijd verder ontwikkeld, en de wat abstracte muziek boeit me wat meer tegenwoordig dan destijds.