Jonas Winterland - Liever Uit Balans (2017)

België
Label: Evil Penguin

1. Weet Je Nog, Parijs (3:48)
  2. Niemandsland (4:06)
  3. Denk Dan aan Vandaag (3:25)
  4. Duizend Jaren Zonder Zon (2:35)
  5. Aan de Binnenkant (4:06)
  6. Branden in de Hel (2:53)
  7. Denkers en Dromers (3:34)
  8. Vraag Dat Maar aan Je Moeder (3:02)
  9. Van die Dagen (2:24)
  10. Burn-out (Meer Wil Ik Niet) (3:26)
avatar van SébastienY
Altijd iets om naar uit te kijken, een nieuwe Jonas Winterland. Ik heb het genoegen gehad om met de beste man een babbeltje te slaan toen hij kwam optreden voor de verjaardag van een televisiezender. Een zeer integer persoon. Sindsdien schat ik hem nog hoger in. Iets meer andere invloeden deze keer, hij schuwt de elektronische toetsen niet. De teksten balanceren steeds op de koord van klefheid, maar hij weet door zijn spitsvondige teksten telkens aan de goede kant te vallen.

avatar van Fathead
Leuk, een nieuwe Winterland!

avatar van Fathead
Oei, Jonasseke, deze is toch behoorlijk veel minder dan de voorgaande albums. Inwisselbare deuntjes, minder spitsvondigheid, minder scherpe melodieën. Dat los je niet enkel op met een elektronisch tapijtje.

Krappe voldoende.

avatar van Wyverex
Fathead, ik treed je hier in bij. Weinig memorabel. Ik hekel het elektronische aspect van dit album.

Elk goed nummer wordt weggebliept. Wat jammer is want het materiaal was en is niet slecht.

M'n verwachtingen liggen desondanks weer hoog voor z'n volgende.

avatar van popstranger
Het laatste nummer Burn-out is ook het hoogtepunt op een toch weer sterke plaat van Jonas Winterland. Hij maakt veel werk van zijn teksten waardoor je ook de indruk krijgt dat dit nog een oprechte singer-songwriter is. Zijn eerste plaat blijft nog steeds de beste maar deze mag er ook zeker zijn.