Hiroshi Yoshimura - Green (1986)

Japan

6. Feet (6:08)
  7. Street (6:41)
  8. Teevee (3:30)
avatar van John Doe
Fantastische minimalistische plaat ala Terry Riley, Philip Glass, Steve Reich, maar dan nog liever, warmer en bovenal bescheidener. Fm synthese is op fantastische wijze toegepast, een uniek gevoel. Elk van deze tracks had op het acht jaar later uitgekomen Selected Ambient Works II van Aphex Twin gepast. Of op een nieuwe Soothing Sounds editie van Raymond Scott. Een extreem rustgevend gebeuren...

avatar van Cellulord
Ja, ook ik moest vooral aan Reich & Glass denken.
Zeer leuk plaatje maar misschien ietsjes te muzikaal/melodisch voor mijn smaak.
Maar zoals John Doe reeds zei, als je extreem rustgevend zonder poespas wil chillen is dit wel degenlijk een aanrader.

avatar van Cellulord
Het zijn toch vooral zeer melancholische tracks. Verder vind ik de tracks een beetje teveel op mekander lijken, sommigen klinken bijna hetzelfde.

avatar van John Doe
Cellulord schreef:
daar zit wat in, al kun je soms vooral een diepe rust erin horen, ligt erg aan het perspectief in mijn ogen. In de vroege ochtend of late avond past het lome voor mij soms wel, maar ga je het draaien terwijl je onbewust behoefte hebt aan iets actievers dan klinkt het erg gesedateerd. Het heeft een ongewoon diepe stille flow in mijn opinie, en als ik echt erop af stem is het totaal niet melancholisch voor mij, op misschien een track als 'Feet' na. Misschien kan het onbewust melancholie oproepen doordat een simpel leven dat de muziek ergens uitbeeld niet snel binnen handbereik ligt. Breekbaar en subtiel zal ik de plaat eerder noemen afgetekend tegen een drukke wereld vol gedachten. Ik ervaar het zo dat ik het rustgevende zelf doorbreken kan en dat het vooral daardoor melancholisch(er) wordt. Kortom een mooie interessante ambientplaat blijft het voor mij.

avatar van sereen
Heerlijk album. "Fris" is het woord waar je dit album het best mee kan omschrijven. Vergeleken met Music for Nine Postcards (1982) is het wat sneller en opgewekter. Het staat vol met minimalistische arpeggios en korte bescheiden geluidjes.

Ik denk dat je dit album het best kan waarderen tijdens een middagdutje. En dat je dan wordt gewekt door zonnestralen en een zacht briesje.