John Powell - Happy Feet (2006)

Score
Label: Atlantic

1. The Huddle (2:22)
  2. The Eggs Hatch (0:39)
  3. Birth of Mumble (1:43)
  4. Wives Ho! (4:07)
  5. Singing Lessons (2:18)
  6. The Skua Birds (2:30)
  7. In My Room (1:22)
  8. Graduation (1:35)
  9. Fish (1:42)
  10. Leopard Seal (3:01)
  11. Adelieland (3:02)
  12. Bob's Led (1:33)
  13. Finding Aliens (1:47)
  14. Lovelace's Pile (3:03)
  15. If I Could Sing (0:45)
  16. Exile (2:18)
  17. The Leader of the Pack (1:25)
  18. Finding Lovelace (2:39)
  19. Gloria Joins (3:04)
  20. The Hill (1:21)
  21. Fun Food Storm (5:19)
  22. Killer Whales (2:52)
  23. The Alien Ships (4:46)
  24. In the Zoo (3:20)
  25. First Contact (1:46)
  26. Mumble Returns (1:34)
  27. Tap Versus Chant (2:56)
  28. The Helicopter (0:53)
  29. Communication (1:58)
de track op de song CD was een fantastische mix van alle hoogtepunten, dat is duidelijk na het horen van de volledige score. Ok, de eerste track hier had er op moeten staan daar dit een fantastisch stukje opbouw is met koor, en een paar actie momenten zijn ala Powell cool maar het is zeker niet genoeg. De beste momenten van die ene mix zijn verdeeld in verschillende korte tracks hier en vooral het 2de deel is nu echt nie zo interessant meer! Ik vind Happy Feet ala Ice Age 2 klinken, goeie momenten in een gewoon omhulsel en tesamen teweinig om er echt van te genieten, een 3 sterren score!

Die 3 sterren van jou zeggen mij niet zoveel

Ahnee, Thomas haalt het weer allemaal omlaag zeg.

Happy Feet is geweldig amusant. Ik vind de vergelijking met Ice Age 2 niet zo'n goed eigenlijk. Happy Feet is meer zoals Robots, het mixen van 37 stijlen (gospel, latijns amerikaans, ...) en daaraan enkele leuke thema's gekoppeld. Dat voor Mumble (al is dat wel een thema dat hij eerder gebruikte in Forces of Nature, hier wat schattiger gemaakt) komt niet zoveel voor als ik had gewild, en dan is er nog een machtig thema (een beetje zoals het Phoenix theme van X3) dat vooral in de openingstrack je met zo'n WOW!-gevoel achterlaat. Die The Huddle laat er geen gras over groeien en meteen gooit Powell de 600 koorstemmen die hij ter beschikking had, in een haast apocalyptisch stuk gospelmuziek.

THomas heft gelijk dat het zo nu en dan ferm inzakt, vooral in het tweede deel, maar vanaf Killer Whales en vooral het werkelijk schitterend geniale immens ongelooflijk indrukwekkende en zelfs zwaar dramatische nummer The Alien Ships. Jammer dat het einde zo niet echt afgerond klinkt, maar dat komt wsh omdat er opt einde een fantastische door Powell bewerkte song zit?

neo
Een koor bestaande uit 600, ik blijf het hilarisch vinden!

Ja, tis inderdaad er ferm over, maar het is wel degelijk zo.

neo
Zoals altijd ook het geval met een orkest; een groter getal spelers heeft niet persee een groter effect als een stuk minder. Goede track, en erg rijk geluid, maar toch.

ikke ben hier dus weer de slechterik ahwel, zoals Ice Age vind ik het moeilijk om gefocused te blijven doorheen de score, Robots is veel beter daar het misschien evenveel stijlen door elkaar mixed maar met beter resultaat, nuff said

Ik vond deze niet zo goed. Er zaten een paar heel slechte nummers bij zoals 14. Ik had er veel meer van verwacht voor een tekenfilm te zijn.