menu

Hit Singles Vol. 5 (1979)

Alternatieve titel: The Ariola Hitsingles 5

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Nederland
Pop
Label: RSB

  1. Buggles - The Plastic Age (3:47)
  2. Viola Wills - Gonne Get Along Without You Now (3:00)
  3. Amii Stewart - Jealousy (3:42)
  4. M - Moonlight and Muzak (5:35)
  5. Sister Sledge - Got to Love Somebody (3:35)
  6. Christophe - Aline (2:52)
  7. Freddie James - Hollywood (2:41)
  8. Lio - The Banana Split (2:35)
  9. Marianne Faithfull - The Ballad of Lucy Jordan (4:07)
  10. Blondie - Atomic (4:35)
  11. The Specials - Gangsters (2:44)
  12. Rupert Holmes - Escape (The Pina Colada Song) (3:50)
  13. Barbara Markay - It's All Rite (3:36)
  14. New Paradise - Showman (5:50)
totale tijdsduur: 52:29
zoeken in:
avatar van Dibbel
Dit is vreemd. Ik heb deze LP ook. Met dezelfde hoes, maar gedeeltelijk andere liedjes. Wellicht omdat het een Duitse persing is?

Viola Wills staat bij mij op 1; op 2 heb ik Song For The Children van Oscar Harris; M staat bij mij op 3; The Buggles staat bij mij op 4; op 5 heb ik I'll Never Love This Way Again van Dionne Warwick; Amii Stewart staat bij mij op 6; op 7 heb ik Pilot Of The Airwaves van Charlie Dore; op 8 heb ik Hot Shot van Herman Brood & His Wild Romance; op 9 heb ik Hands Off.., She's Mine van The Beat, op 10 heb ik The Ballad of Lucy Jordan van Marianne Faithfull; Rupert Holmes staat bij mij op 11; Barbara Markay (de gekuiste versie helaas, want natuurlijk is het It's Alright To Fuck All Night) staat bij mij op 12; The Specials staan bij mij op 13 en op 14 heb ik Love On The Telephone van Foreigner.

Sister Sledge, Christophe, Lio, Freddie James, Blondie en New Paradise staan er dus op mijn LP niet op.
Ik zal er nog eens een zoektocht naar wagen, maar heb ik dit album nu wel of niet?

avatar van gaucho
Dibbel schreef:
Dit is vreemd. Ik heb deze LP ook. Met dezelfde hoes, maar gedeeltelijk andere liedjes. Wellicht omdat het een Duitse persing is?

Ik denk dat bovenstaande tracklist de Franse (of misschien wel Vlaamse/Waalse) variant is. Gezien de aanwezigheid van Lio en New Paradise, wat een Frans discogroepje lijkt te zijn, hoewel Discogs meldt dat ze uit Nederland komen. En de aanwezigheid van de Franstalige jaren-zestigklassieker Aline van Christophe. Geen vreemde eend in de bijt, want dat nummer werd eind jaren zeventig opnieuw uitgebracht. In Frankrijk werd het (opnieuw) een grote hit, bij ons in Nederland haalde het toen de tipparade.

Verder een kwalitatief nogal wisselend geheel, al vormt het wel een mooi tijdsbeeld van eind jaren zeventig, waarin disco, ska en synthpop elkaar kruisten op de populariteitsschaal. Veel nummers die ik al (soms tientallen) jaren niet meer gehoord heb, zoals Moonlight and muzak, The plastic age, Jealousy en het ondeugende, maar muzikaal niets voorstellende It's all rite. Natuurlijk staat de gecensureerde versie hierop, dat was uiteindelijk de hitsingle. Hoewel de ongecensureerde versie op de B-kant van het singletje in Nederland vaker gedraaid werd op de radio...

Wat mij en passant nieuwsgierig maakt naar die Barbara Markay. Was dat zou echt zo'n one hit wonder die het alleen van een geil plaatje moest hebben? Ja en nee. Ze heeft nog wel veel meer gedaan, volgens haar eigen website. Maar de controverse heeft ze op het gebied van expliciete songtitels kennelijk nooit geschuwd.

avatar van Dibbel
Dat zou inderdaad best kunnen dat dit een Franse versie is.
Die Lio is inderdaad een Waalse en New Paradise ken ik helemaal niet uit welke Nederlandse hitparade dan ook.
Maar wij hebben dan wel weer Herman Brood natuurlijk.
Ook toevoeger Dazzler zit dichter bij Frankrijk dan wij .

Gast
geplaatst: vandaag om 15:05 uur

geplaatst: vandaag om 15:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.