Chet Baker - Chet Baker Sings and Plays (1955)

Alternatieve titel: Chet Baker Sings & Plays with Bud Shank, Russ Freeman and Strings

Jazz
Label: Pacific Jazz

1. Let's Get Lost (3:45)
  2. This Is Always (3:08)
  3. Long Ago and Far Away (3:59)
  4. Someone to Watch over Me (3:03)
  5. Just Friends (2:44)
  6. I Wish I Knew (4:01)
  7. Daybreak (2:44)
  8. You Don't Know What Love Is (4:52)
  9. Grey December (3:43)
  10. I Remember You (3:12)
  11. Let's Get Lost [EP Take] (2:54)
avatar van HiLL
Chet Baker, wat een stem had deze man. Zo authentiek. Je hoort dat dit minstens 40 jaar oud is. Erg? Ja! Erg mooi! Heerlijke jazz muziek uit de good old days. De good old fifties. De ene keer up-tempo dan weer heerlijk rustig. De subtiele sound van de trompet, het strijkwerk dat zorgt voor het warme ietwat zoete laagje...

Ik vind de plaat steeds mooier worden. Doet het erg goed op de latere uurtjes, bij het natafelen ook uitstekend geschikt.

Romantisch, maar zeker niet klef.

n.b. Allmusic ziet dit album als zijn beste.

avatar van musicfriek
Ben er even helemaal stil van, deze muziek. Kan me wel vinden in Hill zijn commentaar. Heerlijk authentiek idd, je waant je helemaal in die tijd. En geweldig zuivere stem heeft die man. Nu nog leuk vriendje erbij en laat de perfecte zomeravonden maar komen

Eveneens 4,5*

avatar van Reijersen
Prachtig! Zoveel gevoel op een plaat lijkt bijna onbehoorlijk. Chet Baker pakt je vast en laat je de volle 38 minuten en 5 seconden niet meer los.

4 sterren.

avatar van vigil
Mooie stem, mooie muziek maar het moet ook allemaal niet langer duren dan die kleine veertig minuten. Dus het is goed zo.