Ruimtelijke black metal, ook wel bekend als de 'atmosferische black metal', een prachtig staaltje werk zal het zijn geweest als Mesarthim besloot meer krijsende geluiden op de achtergrond te verwerken. Jammer genoeg blijft dat vooralsnog uit maar, de band weet opzich wel te overtuigen. Het eerste nummer ramt echt naar binnen, daarna werd het wellicht iets te eentonig en met vlagen zelfs een gevalletje "ik ken het wel". Er wordt heel veel gewerkt met synths, wat ik persoonlijk altijd heel erg kan waarderen dus ook hier. Maar wat ik zei, misschien mis ik naast het zweverige toch wat meer pit, wat meer gekrijs wat wellicht de effecten van het atmosferische meer naar boven had gehaald.
Mesarthim is voor wellicht sommige mensen best een interessant project. Mensen die van sterrenkunde houden gemixt met black metal, lees ook bands als :
Mare Cognitum,
Spectral Lore en soort gelijke bands, komen hier toch wel tevreden uit. Zoals ik al zei, de band mist in mijn ogen de nodige pit zoals een Mare Cognitum wel kent, het is best leuk om te luisteren. Ik ga zeker meer werkjes van deze band luisteren, ik zag dat ze dit jaar pas hun eerste live debuut hebben gemaakt, nog geen maand geleden. Dus wellicht ooit ook live te aanschouwen, daar ga ik bij zijn!