Noisettes - What's the Time Mr. Wolf? (2007)

Label: Universal

1. Don't Give Up (2:31)
  2. Scratch Your Name (3:11)
  3. The Count of Monte Christo (4:14)
  4. Sister Rosetta (Capture the Spirit) (2:56)
  5. Bridge to Canada (3:25)
  6. IWE (3:30)
  7. Nothing to Dread (2:49)
  8. Mind the Gap (3:44)
  9. Cannot Even (Break Free) (4:09)
  10. Hierarchy / Never Fall in Love Again (7:59)
  11. Speed Horn * (4:38)
  12. What Kind of Model * (3:30)
Skunk Anansie doet rockabilly of de Gigantjes gaan gewoon lekker Brits. Roisin Murphy (of is het nu Joanna Newsom) aan de rock 'n roll........
'Mr. Wolf'......Wolf..... Wolfmother, maar dan met een zangeres........
Geen idee. Wel dat dit erg lekker de pan uit swingt: ongecompliceerde rock & roll popsongs die best wel eens kunnen gaan scoren als ze goed in de spotlights gezet gaan worden. In elk geval leuker dan al die jonge-puber-bandjes van dit moment.
Schijnt live sterk te zijn: hopen dus dat ze Nederland snel gaan aandoen (ook al waren ze voorprogramma van Muse en zullen ze daar ongetwijfeld minder ontvangen zijn zoals dat gaat bij voorprogramma's).

Leuk, leuk, leuk, leuk (zei ik leuk?)

avatar van levenvergeten
Ze hadden ook al een EP, toch? Ik ben ook wel een beetje benieuwd naar dit album. De EP bevatte het zéér leuke nummer 'Signs'.

avatar van Cygnus
Gezien als voorprogramma van Muse. Daar laat ik het verder ook bij.

avatar van Martin Visser
Klinkt inderdaad als De Gigantjes die het licht hebben gezien en eindelijk goede muziek maken. Intelligente feestband: vrolijke muziek, maar strak en goed in elkaar gezet. Ik ben mijn maandag vrolijk begonnen!

edejong
wel aardig
maar voorlopig niet meer dan een 3*
kan hoger worden

Heb hier een staartje van meegekregen op Lowlands. Leuk bandje, maar meer ook zeker niet.

Cygnus schreef:
Gezien als voorprogramma van Muse. Daar laat ik het verder ook bij.

Heb ze daar ook gezien. Live waren ze wel oké, al was het soms iets teveel van het goede (het gekrijs van de zangeres af en toe). Leuk voor een paar nummertjes, niet voor een album denk ik.

woggle
Suus schreef:

Dat is geen gekrijs, dat is riot grrrrl

Ik heb ze nog niet live gezien, maar ik denk met het publiek behoorlijk gaat bewegen op het nummer Scratch Your Name...

tuktak
een van mijn favoriete albums van dit moment. vooral the count of monte christo is echt een supertrack. het zou me verbazen als dit nummer niet in de hitlijsten terecht zou komen.
het album is misschien niet heel sterk over de gehele linie, het geeft me wel een lekker energiek zomerse rock&roll feeling.
een 4,5 omdat dit album mij heeft weten te pakken na een aantal keer luisteren.

woaah vond ze bij Muse best beroerd. Heb ze op Pinkpop maar over geslagen.

Pieter Paal
Dit is een de meest verrassende bandjes van dit moment.
Nu ik The White Stripes een beetje zat ben, is dit een aardig alternatief. Ik heb die video's van You Tube gezien en Ik zou ze best wel een keer live willen zien.

avatar van Tekh
pas geleden waren ze nog op metropolis te zien en ik geloof dat ze binnenkoort ook nog in de melkweg te zien zijn.

mathieudc
Don't Give Up is een heel fijn nummer. De rest van de nummers die ik uit dit album hoorde zijn niet geheel mijn ding. Ik denk dat ze voor mij met het hieropvolgende album toch een stapje naar voren hebben gezet.

mathieudc
Aerodynamic schreef:
....Wel dat dit erg lekker de pan uit swingt: ongecompliceerde rock & roll popsongs...Schijnt live sterk te zijn

Martin Visser schreef:

tuktak schreef:

Vind ik wel een goede samenvatting van deze cd. Ik ben achter deze cd aangegaan na hun schitterende optreden in de Botanique van Brussel en omdat ik het hen toch ook wat verplicht ben vanwege de prachtige opvolger 'Wild Young Hearts'.

Voor mij komt dit album, zoals verwacht, hoegenaamd niet in de buurt van 'Wild Young Hearts', maar zoals hierboven gequote vind ik dit ook wel een redelijk sterk album. Rockt heel lekker weg en is enorm energiek. Wellicht nóg energieker dan de opvolger, maar ik heb meer 'feel' bij die nummers. Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4, maar daarvoor is dit album niet constant genoeg. Nummers 1-4 en 6 (waarvan ze er ook enkelen speelden in Brussel) zijn zeer sterk maar daarna daalt de kwaliteit toch wel. (3,5)