The Kinks - Classics (2014)

Alternatieve titel: The Best Of

Rock / Pop
Label: Sanctuary

1. You Really Got Me (2:11)
  2. I Need You (2:23)
  3. I Gotta Move (2:21)
  4. Tired of Waiting for You (2:29)
  5. Stop Your Sobbing (2:05)
  6. See My Friends (2:44)
  7. Till the End of the Day (2:18)
  8. Sittin' on My Sofa (3:03)
  9. Where Have All the Good Times Gone (2:49)
  10. Dandy (2:12)
  11. Sunny Afternoon (3:32)
  12. Too Much on My Mind (2:25)
  13. Dead End Street (3:21)
  14. David Watts (2:29)
  15. Waterloo Sunset (3:14)
  16. Death of a Clown (3:01)
  17. Wonderboy (2:49)
  18. Days (2:55)
  19. Picture Book (2:36)
  20. Drivin' (3:18)
  21. Victoria (3:36)
  22. Lola (4:05)
  23. Strangers (3:18)
  24. This Time Tomorrow (3:22)
  25. God's Children (3:17)
avatar van nlkink
De zoveelste compilatie met Kinksmateriaal, deze keer een selectie van materiaal wat 'getrokken' lijkt te zijn van de remasters/Deluxe Editions die een paar jaar geleden zijn verschenen.
De alternatieve titel is Best Of The Kinks en daar valt wel wat op af te dingen. Aardige liedjes, I Gotta Move, Sittin' On My Sofa en Drivin', maar de eerste twee zijn B-kantjes waarvan de A-kant ontbreekt en de laatste is een geflopte A-kant uit 1969.
De stereo versie van Wonderboy is leuk om te hebben want komt weinig voor maar daar schaf ik niet een complete CD voor aan.
Wel goed dat klassieke of relatief onbekende albumtracks als Strangers, This Time Tomorrow en God's Children in het zonnetje worden gezet.
Al met al een vreemde verzameling van echte hits en naar mijn indruk vrij willekeurig gekozen b-kantjes en album tracks. Eigenlijk kun je met het sixties werk van deze groep nooit echt de fout in gaan want de meeste output is gewoon goed.