Fred Thomas - Changer (2017)

Label: Polyvinyl

1. Misremembered (2:51)
  2. Reactionary (2:08)
  3. 2008 (2:47)
  4. Brickwall (2:49)
  5. Open Letter to Forever (1:53)
  6. Changer (0:59)
  7. Voiceover (2:46)
  8. There Is No Need to Participate (1:54)
  9. August Rats, Young Sociopaths (2:51)
  10. Echolocation (2:56)
  11. Infuriated (3:49)
  12. Oval Beach (2:58)
  13. Mallwalkers (4:05)
Ook deze staat tijdelijk ter voorbeschouwing beschikbaar op NPR First Listen

Album voor de volhouder, de eerste paar nummers konden me niet veel boeien bij de eerste beluistering. Stond op het punt om het album aan de kant te schuiven, maar het werd wel iets interessanter. Het gaat wel een beetje alle kanten op in de nummers.

Eigenlijk pas vanaf Voiceover begint het veel boeiender te worden, voor mij dan.

avatar van E-Clect-Eddy
August Rats, Young Sociopaths is ook mooi, redelijk minimaal en dus veel minder over-the-top plus een zangeres die in het refrein meedoet.

There Is No Need to Participate is een volgepropte instrumentaal maar er is wel genoeg ruimte in de mix om de vele instrumenten te horen, viola/viool?, blazers?

Ook Oval Beach is een Electronische instrumentaal die richting Ambient IDM/EDM gaat en niets met de schreeuwerige lo-fi singer-songwriter nummers aan het begin van het album en waarmee ook via Mallwalkers wordt afgesloten, maar meer opgejaagd.

avatar van philtuper
E-Clect-Eddy Vind het wel de moeite waard hoor! Staat nu op onze Daily Songs list in Spotify en het luistert fijn weg. Weet nog niet of het een blijvertje is maar voordeel van de twijfel heeft ie zeker!
August Rats is nice en de hoes vind ik ook top.

avatar van E-Clect-Eddy
philtuper na 3 keer horen begon het één en andere beter op zijn plaats te vallen en valt het eerste gedeelte beter te waarderen. Bij sommige acts, die ik niet eerder heb beluisterd, kan een eerste kennismaking wat stroef zijn...

avatar van philtuper
E-Clect-Eddy schreef:
Stimmt... Heeft vaak te maken met externe factoren en timing. Soms kan ik ontzettend zin hebben in takkeherrie en dan werkt dit weer niet zo goed...