The Dillinger Escape Plan - Plagiarism (2006)

Label: Relapse

1. Unretrofied (4:03)
  2. Wish (3:37)
  3. Angel (6:15)
  4. Jesus Christ Pose (5:49)
  5. Like I Love You (5:08)
  6. The Perfect Design (3:57)
avatar van CWTAB
Goeie Ep met covers van Nine Inch Nails (Wish), Massive Attack (Angel), Soundgarden (Jesus Christ Pose) & zelfs Justin Timerlake (Like I Love You) en 2 nieuwe nummers...

Wish is bijna alsof je Trent Reznor zelf bezighoord, terwijl in Jesus Christ Pose de hoge uithalen jammer genoeg niet net gehaald worden, anders blijven ze wel trouw aan de originele versies wat jammer is bij J.T. z'n cover, had wel een hardere aanpak verdiend denk ik....

Maar is deze EP niet alleen via download verkrijgbaar? Mag hij hier dan eigenlijk op deze site staan? (niet dat ik daar zo'n probleem van maak , integendeel)

avatar van Twilight
Deze was geloof ik alleen maar te downloaden. Ik heb geen idee of hij dan hier op MuMe mag staan.

Maar dit stukje werk vind ik een grote teleurstelling. Ik vind alle covers niet goed uitgewerkt, om maar te zwijgen over Jesus Christ Pose. En ze hadden niet iets van Massive Attack en Justin Timberlake moeten coveren.

Gelukkig maakt The Perfect Design het een beetje goed. Maarja, die staat ook al op Miss Machine. Ik hoop heel erg dat dit gewoon een ongelukje was en ze niet in deze richting (dat bedoel ik puur muzikaal) verder gaan. Puciato vind ik ook niet zo'n goede zanger, laat hem maar lekker gewoon schreeuwen.

avatar van CWTAB
de live versie van Perfect Design is inderdaad verbazend... als je de eerste 15 à 20 seconden van Like A Love You achterstevoren afspeeld hoor je een stukje muziek van hun nieuwe plaat.... loeihard veelbelovend

Joy
unretrofied erg sterk, afwisseling hard zacht ok, de rest vind ik maar teringherie, misschien moet ik ff wennen

avatar van Twilight
Joy schreef:

Misschien kan je beter eerst andere album van Dillinger proberen.

klinkt als?

avatar van Snowblood
Joy schreef:
klinkt als?

Is nog veel harder/chaotischer

Ik zou eerst Miss Machine maar proberen, die is nog het meest toegankelijk.

en bedankt

ik hou het wel bij unretrofied alleen

avatar van Gajarigon
Begrijp de lage score hier eigenlijk niet echt. De cover van Jesus Christ Pose valt inderdaad tegen, maar de rest is goed tot zeer goed.