Obituary - Obituary (2017)

Label: Relapse

1. Brave (2:14)
  2. Sentence Day (2:49)
  3. A Lesson in Vengeance (3:07)
  4. End It Now (4:02)
  5. Kneel Before Me (3:04)
  6. It Lives (3:24)
  7. Betrayed (3:01)
  8. Turned to Stone (4:13)
  9. Straight to Hell (3:57)
  10. Ten Thousand Ways to Die (3:16)
  11. No Hope * (3:21)
Obituary levert weer een stevige knaller van een plaat af, John Tardy schreewt er weer op los zoals we
het gewoon zijn, ik heb deze band reeds vele keren live gezien en niet voor niks worden ze de Kings of
Death Metal genoemd.

avatar van lynyrd
Geweldig album een van de beste death metal bands.

avatar van Kondoro0614
En dan ben ik eindelijk bij het einde. Ja, ik ben er blij mee dat ik de band nu wel klaar heb in mijn marathon want samen met Slayer was het een hele saaie band om naar te luisteren in het algemeen. Ik ga deze band nog live zien samen met Slayer in de Ijsselhallen in Zwolle, en dat doe ik puur voor het afscheid van Slayer want als metalhead vind ik wel dat ik ooit deze band nog eens live moest gaan zien (wat ik nooit heb kunnen doen met Motörhead helaas). Maar of ik nou zo nodig sta te springen om 'Obituary' live te zien, dat totaal niet. Dan ga ik toch echt liever voor de andere drie (Slayer, Lamb of God en Anthrax).

Dit laatste album (tot zoverre denk ik) klinkt eindelijk wat melodischer, de gitaarsolo's zijn duidelijk aanwezig en dat maakt de band opeens een stuk leuker om naar te luisteren. Dit had ik al door bij 'Darkest Day' die ook zo'n toon aansloeg met wat meer solo's, en dat is een heuze verbetering. De saaie rifftoon word niet meer constant aangehouden en dat is altijd beter.

Toch bevatte dit album een paar leuke nummers. Met 'End It Now' heb ik me prima vermaakt, 'lt lives' klinkt ook nog wel redelijk en 'A Lesson in Vengeance' is ook niet misselijkmakend. Mijn favoriet van het album is toch wel 'Ten Thousand Ways to Die', een heerlijke track en precies het nummer zoals ik mij 'Obituary' helemaal had voorgesteld. Toch gaat deze band mij niet meer overtuigen door één album, daar vind ik de band toch over het algemeen te saai voor maar, het is leuk om ze gehad te hebben, dan weet ik wat ik kan verwachten, 15 november in de Ijsselhallen.

Voorlopige eindstand:

06. Slayer 3.21*
07. Twisted Sister 3.00*
08. Mötley Crüe 2.94*

avatar van smoozycat
Wat klinkt dit weer lekker