House of Lords - Saint of the Lost Souls (2017)

Label: Frontiers

1. Harlequin (5:46)
  2. Oceans Divide (4:18)
  3. Hit the Wall (5:17)
  4. Saint of the Lost Souls (4:33)
  5. The Sun Will Never Set Again (4:15)
  6. New Day Breakin' (4:32)
  7. Reign of Fire (4:31)
  8. Concussion (3:52)
  9. Art of Letting Go (3:42)
  10. Grains of Sand (3:49)
  11. The Other Option (4:22)
  12. The Sun Will Never Set Again [Acoustic Version] * (4:16)
avatar van Kronos
Leuk toch dat je tegenwoordig melding krijgt als er nieuw werk van een band die in updates zit op de site wordt geplaatst. Deze van House of Lords gaat meteen op mijn verlanglijstje.

Met dank aan paulisdik voor de toevoeging.

avatar van gigage
... lean a bit more toward keyboards this time around... aldus James Christian op zijn website

avatar van ozwald
House of Lords staat al bijna 30 jaar voor vakmanschap en dat wordt met deze Saint of the Lost Souls nog maar eens bevestigd.

Zang, instrumentatie, productie.. alles tot in de puntjes verzorgd. Sfeervolle en itt voorgaande cds van House of Lords een plaat die van begin tot eind blijft blijft boeien.

Nog maar weinig reacties hier trouwens. Komt natuurlijk meer uit, maar een beetje rock liefhebber mag dit briljantje zeker niet over het hoofd zien...

avatar van Kronos
Prima album weer, maar ik vind de zangpartijen wat krachteloos en melig klinken.

jakkepoes
Sluit me bij ozwald aan. Volg deze band al vanaf het begin. Knap dat ze het iedere keer weer voor elkaar krijgen om er iets moois van te maken.

avatar van vielip
Heb hier de nodige nummers van gehoord inmiddels. Klinkt wederom goed. De vorige (volgens mij) vond ik ook weer goed na een paar mindere albums. Maar toch blijven de eerste 3 hun beste albums wat mij betreft.

avatar van Kronos
Het debuut en Demon's Down zijn uitstekend maar aan Sahara vond ik destijds nochtans niet veel aan.

In de laatste tien jaar vind ik alleen Big Money wat minder. Op Saint of the Lost Souls staan weer een hoop aanstekelijke nummers en het lijkt alsof House of Lords ze met gemak uit de mouw schudt.

avatar van gigage
De aanstekelijke nummers hebben de neiging het andere oor weer uit te vliegen als ze het ene oor gepasseerd zijn. Ik krijg hier nochthans niet de zelfde opwinding als bij het veel stevigere Indestructable uit 2015.
De opener springt er ver (heel ver) bovenuit. Reign of Fire spreekt me ook nog wel aan.