Mark Everett - Bad Dude in Love (1985)

Label: Joe Mama

1. Everybody's Tryin' to Bum Me Out (4:06)
  2. Gotta Get Out Tonight (2:59)
  3. History Baby (3:51)
  4. Too Busy Thinking About My Baby (3:48)
  5. Eunice (4:23)
  6. I Just Wanna Be with You (4:07)
  7. Bad Dude in Love (5:11)
  8. The Girl in My Neighborhood (3:22)
  9. Burning Love (3:15)
  10. Ain't Braggin' (4:10)
  11. I Can't Get Next to You (4:29)
avatar van illuvatar
De debuutplaat van van E / Mark Everett, die laatst op E-bay kortstondig te koop was maar helaas terug is getrokken zonder ooit terug gezien te worden.
Veel stemmen zal dit album dan ook nooit hebben maar het is toch leuk dat hij er opstaat.

Er moet wel nog een linkje komen naar het andere werk van E maar ik weet niet hoe dat moet.

avatar van Bert Wasbeer
Mocht het ooit op plaat verschijnen dan ben ik toch wel benieuwd. Zou een jonge E ook iets te melden hebben? Waarschijnlijk is de productie echter gewoon te goedkoop, het is min of meer een eigen release van E zelf. Overigens is de beste man een boek aan het schrijven.

avatar van oruiz
Bert Wasbeer schreef:

ja wie niet, Bertje?

[quote="oruiz"ja wie niet, Bertje? [/quote] Ja, en het boekje is inmiddels af, knul!!!

avatar van CWTAB
aangenaam verrast door dit plaatje, E met een jongere , bij momenten rauwe stem... jammer dat dit nergens officieel te verkrijgen is

avatar van CWTAB
tot m'n grote verrassing dit een tijdje geleden online gevonden, productie valt heel goed mee, niet teveel last van eighties sound, bestaan slechts 500 exemplaren van dusja.... above a collectors item

avatar van Kokuil
Hahahaha, niet teveel last van eighties sound.
Man, dit is 40 minuten Miami Vice meets Boogie Nights met zelfs wat Prince & the Revolution-saus... maar dan zó slecht dat je denkt dat het een grap is.

E klinkt als David Knight Rider Hasselhoff.

Gelukkig heeft meneer E flink bijgeleerd.

Eerste nummer heeft wel een typische E-titel. Ben hier toch ook wel benieuwd naar eigenlijk, hoe slecht het ook eventueel moge zijn.

Ik beschouw dit meer als een collector's item of een hebbedingetje voor de héééle echte fan. Het feit dat Mark Oliver Everett dit werk(je) niet eens vermeld in zijn autobiografie, zegt eigenlijk al genoeg. Ik ben een echte Eels-fan. Heb alles, maar deze niet en dat blijft zo. Ik ga geen moeite doen deze op de kop te tikken, of hij moet toevallig bij de één of andere kringloper in de bak liggen, wat me overigens zeer onwaarschijnlijk lijkt.

avatar van Kokuil
@ Herman: Iedere Eels-fan zou dit eigenlijk 1x verplicht moeten aanhoren. Een moderator ook

Het zet E's later werk in een mooi perspectief.

Vanwege dat perspectief verhoog ik naar 1,5...

Kokuil schreef:

Vanwege dat perspectief verhoog ik naar 1,5...
Een waardering verhogen alleen vanwege "perspectief" vind ik het een beetje vreemd. Bovendien van 1* naar 1.5* verhogen, doet het ergste vermoeden. Dan kun kun je beter de biografie van Mark Oliver Everett eens lezen, lijkt me. Die is namelijk wel erg interessant.

avatar van Kokuil
Beste Ad, doe geen moeite. Ik heb de biografie in huis en heb 'm ook gelezen. is een geweldig boek dat ik iedereen kan aanraden. Ik heb trouwens ook alle Eels-albums. Neemt niet weg dat hij in de jaren '80 nog niet klaar was voor het grote werk.

Ik handhaaf op 1,5. Als dan niet mag vanwege 'perspectief', dan maar vanwege sympathie met de artiest

We zitten op één lijn Kokuil, denk ik.

avatar van Raoul
Ik weet niet wat ik hier van moet denken, ik luister dit net voor de tweede keer... En het is niet eens heel slecht, ik denk dat ik dit meer waardeer dan sommige nummers op 'A man called E' en 'Broken Toyshop'. Al zitten er ook redelijk dramatische nummers tussen. Maar het nummer 'Eunice' is best leuk hoor... ik betrap mezelf erop mee zitten te zingen..

Haha, ik ben in ieder geval blij dat ik dit mag luisteren..

avatar van Fathead
1,0
Ongelooflijk slecht, dit; eigenlijk heb ik spijt dat ik het volledig beluisterd heb...Het enige aardige is gelijk het eerste nummer.

We kunnen alleen maar dankbaar zijn dat hij niet op deze voet verder is gegaan.