Mering & Rosenberg - Tears on Fire (2017)

Alternatieve titel: Myths 002

Pop / Folk
Label: Mexican Summer

1. Tears on Fire (3:23)
  2. Daddy, Please Give a Little Time to Me (1:40)
  3. Morning After (3:57)
  4. On Another Day (4:58)
avatar van E-Clect-Eddy
Het label Mexican Summer vond het wel een leuk idee dat tijdens het Myths festival in het mysterieuze
Marfa, Texas om acts bij elkaar te zetten en die dan te vragen wat nummers op te nemen. Dit is de tweede incarnatie, de eerste staat (nog) niet op MuMe.

Zo kan het dat de narcistische aandacht zoeker Ariel Pink gekoppeld werd aan de serene Weyes Blood voor Myths 002. En om dan de EP uit te brengen zonder Weyes Blood of Ariel Pink te noemen op de hoes maar te gaan voor de echte achternamen van de acts Mering & Rosenberg. Ook staat er Tears on Fire op de hoes en niet Myths 002. Okay misschien wilen ze gewoon niet dat het verkoopt?

De muziek is apart, door de bombast en opzichtige Ariel Pink te koppelen aan de ingetogen hemelse folk van Natalie Mering (Weyes Blood) die overigen met haar hoge stem ook wel iets van Ethereal bombast neerzet op haar succesvolle ontvangen album Front Row Seat to Earth (2016)

Het is Lo-Fi meets bombast meest Indie Folk meest New Wave.

De mooiste samenwerking is het laatste nummer dat live is opgenomen, On Another Day, dat doet denken aan The Cure ttv Seventeen Seconds, het meest evenwichtige nummer en een samenwerking die bijna in balans is.

Het openingsnummer Tears on Fire is ook prima met een leadvocal van Ariel Pink, als je tenminste de bombast kunt waarderen die na 30 seconden plots opdoemt. Er zit bovendien een heel abrupte overgang in het nummer.

Terwijl Morning After een overblijfsel van Natalie's laatste album zou kunnen zijn, iets wat donker.

Daddy, Please Give a Little Time to Me met kitsch elementen lijkt een vreemde tekst van Ariel gezongen door Natalie.

avatar van Sunderland
Helemaal nieuw zijn ze niet meer voor elkaar. Natalie en Ariel namen in 2012 al Early Birds of Babylon samen op en tourden samen.

Waardeloos natuurlijk dat dit album op deze wijze is toegevoegd. Ik ga er wat aan doen.

avatar van E-Clect-Eddy
Sunderland schreef:

Ja, had inderdaad al gelezen dat ze al eerder bij elkaar aangeschoven waren maar ditmaal was het op verzoek van label.

En de manier waarop het hier stond, was al diepgaand besproken over hoe dit het beste te doen. Het is vooral het label die er een zooitje van gemaakt heeft met de hoes en naamverwarring.

avatar van Sunderland
Ik noem het een artistieke keuze.

avatar van Sunderland
Morning After had prima op de laatste van WB gepast.