Wreckx-N-Effect - Wrecks-N-Effect (1989)

Label: Motown

1. New Jack Swing (3:49)

met Teddy Riley

2. Leave the Mike Smokin' (4:06)
  3. Juicy (5:16)
  4. Club Head (4:01)
  5. Soul Man (4:44)
  6. Deep (1:52)
  7. Wipe Your Sweat (4:40)
  8. V-Man (5:00)
  9. Peanut Butter (3:44)
  10. Friends to the End (5:00)

met Redhead Kingpin en Scoop Rock

11. Rock Steady (2:48)
Wat een originele cover zeg!

avatar van FunkyMonk
It's the New Jack Swing

Zo'n funky rapnummertje uit de ouwe doos.

avatar van DJFreez
Robke22 schreef:
Wat een originele cover zeg!

Dit is de eerste versie van de cover, er is nog een andere, met de drie leden erop.

Goed album, maar het klinkt hier en daar nog wat rammelig...

avatar van Poeha
Hé ik zie dat Redhead Kingpin hierop meedoet.
Nu wordt ik toch ook wel nieuwsgierig naar de albums van deze groep.

avatar van P Jay
Leuk album. Bij wijlen beetje zelfde stijl als Redhead Kingpin, die hier dan ook 8 van de 11 tracks producet, maar iets beter wel. Fijne party-beats die swingen met één slow jam "Juicy", met dezelfde sample als het bekende nummer van Notorious B.I.G. Er zijn hier nog wel bekende samples te horen, bv. op" V-Man" hoor je een sample die Jay-Z ook op Cashmere Thought zou gebruiken en ook het bassje op "Friends to the End" komt me héél bekend voor, maar kan maar niet op het nummer komen dat dezelfde sample heeft gebruikt.

Een aangename luisterbeurt voor de fans van hiphop uit eind jaren '80 met fijn sample-gebruik en rhymes die gewoon lekker op het tempo flowen. Let ook op "Soul Man", met een heerlijk orgeltje.

toch nog 3,5*

avatar van DJFreez
P Jay schreef:

Erg op het randje van de hiphop en New Jack Swing. Niet voor niks dat het eerste nummer "New Jack Swing" heet . New Jack Swing 4 Ever!