Rory Gallagher - Live at Montreux (2006)

Ierland
Blues / Rock
Label: Eagle

1. Laundromat (7:48)
  2. Tore Down (4:52)
  3. I Take What I Want (5:59)
  4. Bought and Sold (5:46)
  5. Do You Read Me (5:47)
  6. Last of the Independents (5:58)
  7. Off the Handle (8:26)
  8. Mississippi Sheiks (5:29)
  9. Out on the Western Plain (5:23)
  10. Too Much Alcohol (5:01)
  11. Shin Kicker (7:05)
  12. Philby (8:16)
avatar van rsw85
Een lekkere live cd maar de echte liefhebber kan beter de dubbel dvd Live at Montreux aanschaffen daar staan o.a. deze nummers op maar ook nog veel meer nummers van verschillende optredens.

avatar van BenZet
Super live cd, en ja geloof ook wel dat dvd mooier is, maar ja, dat kan je niet in de auto draaien. Ja, of je moet zo'n pimp zijn met dvd en toebehoren op je dashbord. Maar dan zullen er met deze muziek een hoop ongelukken gebeuren doordat we alleen naar het fantastische gitaarspel willen kijken....

rsw85 schreef:
Ik ben het met je eens. Maar ik vind het ook aangenaam om beide te hebben. Kijken en luisteren of enkel luisteren zorgt toch nog voor een ander gevoel.

avatar van Gert P
Jammer van de keuze voor een enkel cdtje en dan shadow play missen!

avatar van Chungking
rsw85 schreef:

Tegenwoordig wordt de CD samen met de dubbele DVD samen verkocht. Ik denk dat ik deze heb gevonden bij Mediamarkt voor 12 euro, kan je niet echt voor sukkelen.

avatar van Stalin
Gert P schreef:
Jammer van de keuze voor een enkel cdtje en dan shadow play missen!

Eeuwig zonde inderdaad...

Shadow Play van Montreux 1979 is wat mij betreft Rory's beste 10 minuten ooit !

Shadow Play 1979

avatar van Chungking
Bijzonder straf inderdaad, schitterend hoe hij zo over het podium kan hossen en zich in het publiek mengt zonder een noot te missen, je zou haast denken dat hij aan het playbacken is
Of hoe ie zn gitaar 'bespeelt' als ze op de grond ligt
McAvoy gaat ook zo heerlijk loos hier

Het contrast met de optredens van '94 op de dvd is dan wel vrij groot, Rory staat een pak zwaarder en je hebt toch erg het gevoel dat hij over zijn top heen is - lijkt wat kortademig in zijn zang als hij nog eens iets gek doet. Maar zelfs dan blijft ie nog altijd goed natuurlijk.

avatar van viking1
De lp nog maar es weer opgezet. Pfff blijft toch geweldig dit!!
Wat een fenomeen die rory. Live was de man ongenaakbaar. Ook dit weer een fantastische live optreden! Blues rock op zijn best.
Verhoogd naar de maximale 5 punten!!

avatar van Larzz
Geweldige muziek. 5 sterren. Zonder twijfel. Maar de opnamekwaliteit? Wat is hier gebeurd. De dvd en cd klinken ook al niet best maar de vinylversie spant de kroon. Op de laatste 2 tracks na monogeluid. Bij vlagen niet eens in hi-fi. Het lijkt wel of ze de tv audio banden van die tijd hebben gebruikt. Rockpalast opnamen hebben dat soms ook. Gewoon mono tv geluid. Slecht hoor! Ik luister nu naar Muddy Waters live in Montreux. Oudere opnamen maar wat een verschil. Geweldig helder hi-fi stereo zoals het hoort. Zelfe releasemaatschappij, zelfde festival. Wereld van verschil. Wie snapt dit nou?

Larzz schreef:

Mijn 2LP was al onderweg toen ik jouw bericht las. Helaas klopt het wel: het is een soort van mager monogeluid wat hier gebruikt wordt. Mager, want ik heb ook heel goed klinkende mono platen. Toch wil ik het geluid niet slecht noemen, maar het had duidelijk beter gekund. Half punt aftrek bij mij. Dit Live In Montreux blijft toch de moeite van het luisteren waard.

avatar van Larzz
Eens West. Muziek is fantastisch. Maar stoort mij heel erg dat mooie stereo opnamen verknoeit worden door een of andere engineer die geen idee heeft. Maar goed. Gallagher blijft een klasbak.