Bill Laurance - Live at Union Chapel (2016)

Jazz
Label: GroundUP

1. The Rush (7:23)
  2. Never-Ending City (5:10)
  3. The Good Things (8:51)
  4. December in New York (5:16)
  5. Red Sand (6:54)
  6. The Real One (7:46)
  7. Swift (4:59)
  8. Gold Coast (5:34)
  9. Denmark Hill (5:49)
  10. Swag Times (5:52)
  11. Fjords (7:29)
  12. Ready Wednesday (13:21)
  13. The Isles (3:25)
Mssr Renard
Uitermate geslaagde liveplaat, opgenomen in de befaamde Union Chapel.

Bill Laurance speelt hier enkel songs van zijn soloalbums en laat zich vergezellen door: Michael League (bas, Snarky Puppy), Robert Searight (drums, Snarky Puppy), Katie Christie (french horn), Felix Higginbottom (percussie) en The West Side Trio (Annie Tangberg, viool; Isabella Peterson, violoncello; Vera van der Bie, viool).

Het is een flinke fusionplaat waar de aandacht vooral wordt gegrepen door het trio Laurance/League/Searight, maar mooi worden aangevuld door de medewerkende muzikanten.

De sound is heel open en de songs klinken erg optimistisch en warm. Een meer dan geslaagde liveplaat van een inmiddels gevierd muzikant.