Husky Rescue - Ghost Is Not Real (2007)

Finland
Pop / Electronic
Label: Catskills

1. My Home Ghost (3:06)
  2. Diamonds in the Sky (4:48)
  3. Nightless Night (7:12)
  4. Blueberry Tree, Part I (2:36)
  5. Blueberry Tree, Part II (2:47)
  6. Blueberry Tree, Part III (5:06)
  7. Hurricane (Don't Come Knocking) (4:44)
  8. Silent Woods (2:25)
  9. Shadow Run (4:29)
  10. Caravan (5:17)
avatar van Koenr
Erg schattig album. Een beetje electronic, een zangeres met een heel erg lieve stem en vooral erg veel sfeer. Hoogtepunten zijn wat mij betreft het prachtige Diamonds in the Sky en het uiterst schattige Blueberry Tree, Part I (”Close your eyes, we shall follow the melody”).

Helaas weten niet alle nummers te overtuigen. Nightless Night weet niet echt welke kant het op wil en blijft 6 minuten lang een beetje dreutelen. Ook met Shadow Run kan ik niet zo veel, nummer probeert een donker sfeertje te creëren maar faalt nogal wanneer er twijfelachtig half gezongen/half gepraat wordt. Gelukkig zijn dit de enige 2 minpuntjes en zijn het verder de warme sferen die overheersen.

3,5*, fijne verrassing.

Diamonds in the Sky hoorde ik net bij Kink FM, erg mooi nummer.

avatar van Zwammer
Ik vind dit album een half sterretje minder dan de vorige cd. Ik mis een beetje de warmte die die cd wel had. Dit is gewoon weer een lekker lief popplaatje met een iets duistere sfeer.

avatar van Tekh
morgen maar eens kopen dit album,nightless night vind ik een lekker nummertje.en de rest horen we dan wel.

Schattig, zoals Koenr het benaamd. Dat is denk ik wel juist, maar ook de donkere sfeertjes die er af en toe wel doorheen komen. Zeker heel goed te beluisteren.

4,0* voor nu.

avatar van Paap_Floyd
Waarom vind ik dit na luisterbeurt 1 zo hartstikke geweldig? Normaalgesproken is dit niet echt het genrew waar de hoge scores bij mij voor uit de portemonnee worden getrokken. U hoort nog van mij.