James - Millionaires (1999)

Rock / Pop
Label: Fontana

1. Crash (3:59)
  2. Just Like Fred Astaire (3:45)
  3. I Know What I'm Here For (3:56)
  4. We're Going to Miss You (4:39)
  5. Strangers (5:11)
  6. Hello (4:38)
  7. Afro Lover (4:05)
  8. Surprise (5:04)
  9. Dumb Jam (2:40)
  10. Someone's Got It in for Me (4:12)
  11. Vervaceuos (5:43)
avatar van vigil
Wederom een zeer goede plaat van James. Sterker nog, ik denk na Seven het beste album in mijn ogen. Naast de bekende James recepten ook een aantal wat zwaardere/donkere/gelaagde tracks op deze cd. Hierdoor maakt het Millionaires niet tot het perfecte startpunt voor een James ontdekking (daarvoor komen eerder Load en het eerder genoemde Seven beter in aanmerking) maar voor de liefhebber die al wat meer van de band kent wel een zeer prettige James ervaring.

Ik was aan het twijfelen tussen een 3,5* en een 4* maar door het artwork valt mijn James kwartje de goede kant op en kom ik uit op een 4*

Telamon
Wederom een ééntweetje met vigil. Hopelijk zet de binnenkort te houden Greatest Hits hier op het forum aan tot meer fans. James wordt echt onderschat hier op MuMe, en misschien wel in heel Nederland. Ben dan ook benieuwd of de band de Melkweg vol krijgt straks op 19 juni.

Dit album klinkt volwassener, strakker en idd donkerder. Hoogtepunten voldoende: Just Like Fred Astaire, Shooting My Mouth Off (staat niet op elk album) en We're Going to Miss You om er maar eens drie te noemen.

Geen grootse uitschieters maar wel een prima constant album, waarin het soms klinkt als Suede (Crash) en zelfs soms als The Pet Shop Boys (Afro Lover)

avatar van vigil
ik zie nu dat ik Load schreef ipv Laid zo 6 en half jaar geleden, nou ja ik denk dat de meeste mensen het wel begrepen zullen hebben.

Ik verwacht overigens mensen als Casartelli, johan de witt en herman sowieso wel op het James feestje volgende week. Geen excuses want iedereen heeft nog een weekje om zich voor te bereiden

19 juni toch?

Telamon
Ik ben bezig met een inluister-spotify-lijstje om de drempel wat te verlagen en zo tot meer deelnemers te komen. Ik zit echter nu al op 40 nummers, buiten de startlijst om... Zelfs het album met b-kantjes bevat goede songs.

herman schreef:

19 juni toch?

Ook daar ben je meer dan welkom maar volgende week is het Greatest Hits week met James op deze site

Telamon schreef:
Zelfs het album met b-kantjes bevat goede songs.

The Lake

vigil schreef:

Ah zo... ik ben bang dat ik dat grotendeels over moet slaan, want ik ga net die week naar Primavera Sound en dat vergt ook nog wat luistervoorbereidingstijd...

avatar van johan de witt
vigil schreef:

Ah, wist ik niet. Geen enkel album van ze heeft meer dan 40 stemmen op deze site, dus heel druk zal het niet worden

Op de 19e is dat misschien anders. Dan zullen er wel de nodige Britten de oversteek willen maken schat ik zo.

Of toch One Man Clapping

Parlotones
All Good Boys de B kant van I know what i'm here for is ook prachtig. Heel jammer dat All Good Boys niet op het prachtige album staat.

Parlotones
James komt op 4 Juni met een nieuw album All The Colours of You. Wat ook de titel is van de eerste single.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Sterk album van James.
Had de plaat al een tijd niet beluisterd maar vind het album zelfs beter dan toen ik hem kocht.
Enkel Afro Lover en afsluiter Vervaceous pakt mij minder.
Heb er ook nog een live CD bij met nummers van dit album.
En wat heeft Tim Booth toch een prachtig stemgeluid.

TEQUILA SUNRISE schreef:

Heb er ook nog een live CD bij met nummers van dit album.

Ow cool, is dat die versie met die witte hoes? Die wil ik ook nog wel eens voor de leuk, daar staan toch live nummers op die je niet veel andere James live releases/cd-singles ziet.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Nee, de hoes is exact zoals hier afgebeeld.
CD 2 bevat 5 live nummers waarvan 4 nummers van dit album.
I Know What I,m Here For, Crash, Someone Got It In For Me & Just Like Fred Astaire.
Andere nummer heet Destiny Calling.

TEQUILA SUNRISE schreef:
Nee, de hoes is exact zoals hier afgebeeld.
CD 2 bevat 5 live nummers waarvan 4 nummers van dit album.
Andere nummer heet Destiny Calling.

Ja, deze dus:

Daar zie ik een witte hoes, vandaar