CEP - Drawing the Target Around the Arrow (2017)

1 stem

Electronic
Label: Pannonica

1. Lilian's Pavilion (2:57)
  2. Doves (1:37)
  3. Hive Dream (2:05)
  4. Borg Pillow (5:36)
  5. Low Tide (3:52)
  6. Water (1:53)
  7. Up the Flagpole (4:07)
  8. Missed Exit (2:14)
  9. Black Background (2:27)
  10. Vertical Sunset (2:22)
  11. Valley Hum (4:24)
  12. Singalong (5:12)
  13. It Can Wait (3:19)
  14. Pupil (5:32)
  15. Window Seat (3:23)
  16. Sleeping Fish (2:52)
  17. Verge of Crying (2:24)
  18. You Are Here (3:36)
avatar van brandos
Een wonderlijk zijpaadje van Polacheck is dit werk. Wikipedia meldt dit erover: "In January 2017, Polachek released her second solo studio album, Drawing the Target Around the Arrow, under her initials, CEP. She was scheduled to perform at Moogfest 2018, but pulled out in December 2017" (:strubbelingen met organisatoren/inclusiviteitsdingetje). Het moet volstrekt niet in lijn met het overige werk van Polacheck (inclusief Chairlift en Ramona Lisa) worden beoordeeld. Je moet meer denken aan het ambient-werk van Brian Eno, al zou je die zelfs nog melodieus kunnen noemen in vergelijking met deze volstrekt instrumentale & elektronische soundscapes. Niet alleen haar machtigste wapen; haar fabuleus wendbare zang, maar ook voor haar kenmerkende meer of minder plausibele melodielijnen lijken te ontbreken. Ik ga hem ook - denk ik - (op basis van 1 luistersessie en ik weet niet of ik er meer aan ga wagen, nog) niet ranken.