Contrastic vs Attack of Rage - Jařmo / Attack of Rage (2014)

1 stem

Tsjechië / Slowakije
Label: Metal Age

1. Contrastic - Re-abortion (2:18)
  2. Contrastic - Píseň Osamělého Revolucionáře (2:35)
  3. Contrastic - Bassimma (2:08)

met Šárka

4. Contrastic - Jařmo (2:49)
  5. Contrastic - Libri Prohibiti (3:08)

met Žlababa

6. Attack of Rage - Krivé Zrkadlá (2:15)
  7. Attack of Rage - Sloboda (1:57)
  8. Attack of Rage - DNE-Shock (2:19)
  9. Attack of Rage - Sociálna Anorexia (2:44)
  10. Attack of Rage - Sebeklam (3:01)
avatar van B.Robertson
Contrastic is een technische deathgrind band en Attack of Rage is rechttoe rechtaan. Contrastic bestaat weer en Jařmo is een degelijk product, echter niet zo goed als hun debuut van 15 jaar eerder. Men flirt nog steeds met electronica, maar ik mis de humor en de cow-bell. Is los verkrijgbaar op Bandcamp. Van Attack of Rage is deze 10" de enige uitgave.

avatar van B.Robertson
Wil toch even kwijt dat ik zo'n 10" maar onhandig vind op de draaitafel. Aan het debuut van Contrastic zou ik een 4,5* geven. Jařmo lijkt dat niveau niet te halen maar heeft zijn momenten. De gastvocalen op track 3 doen het wel goed. Attack of Rage doet hier niet echt voor onder voor Contrastic, al heb ik die kant minder gedraaid. Niet echt een onderscheidende band binnen het grote aanbod van metal-releases, maar wel goed in wat ze doen.

avatar van ZAP!
De op zichzelf eerder uitgebracht EP mag er kennelijk niet op, dus hier dan maar:

Jařmo | contrastic.bandcamp.com.

Geen stem van mij, want die AoR heb ik niet gehoord. 't Is Contrastics minste wat mij betreft, een 7tje.