Republica - Republica (1996)

Rock / Dance
Label: Deconstruction

1. Ready to Go (5:01)
  2. Bloke (4:51)
  3. Bitch (5:17)
  4. Get Off (3:56)
  5. Picture Me (5:42)
  6. Drop Dead Gorgeous (4:31)
  7. Out of the Darkness (3:49)
  8. Wrapp (1:45)
  9. Don't You Ever (4:01)
  10. Holly (4:26)
  11. Ready to Go [Original Mix] (5:00)
  12. Drop Dead Gorgeous [Live] * (5:09)
  13. Bloke [Live] * (5:10)
  14. Get Off [Live] * (4:01)
  15. Ready to Go [Live] * (4:30)
  16. Out of the Darkness [Live] * (3:41)
  17. Holly [Live] * (6:04)
ik vond dit altijd wel leuk hoor

Ik heb deze Cd heel vaak gehoord, omdat ie een paar jaar geleden altijd aan stond in het Trianon, een Leidse bioscoop waar ik vroeger veel heen ging. Afgezien van Ready To Go kan ik geen Republica meer horen, zonder aan het oude (want het is nu grondig verbouwd) Trianon te moeten denken. Drop Dead Gorgeous vind ik trouwens een hardstikke leuk nummer.

Dat noem ik nog eens een bliksemcarriëre, de carriëre van Republica. Het was kort maar krachtig. Deze cd bevalt me in ieder geval wel. Ondanks dat ik het na 10 jaar al best behoorlijk gedateerd vind klinken, wat ik overigens bij sommige artiesten zelfs na 30 jaar nog niet vind, maar dit even terzijde, vind ik de nummers nog steeds best goed in het gehoor liggen.

avatar van Dielie
dit doet me echt zeer weinig en toch heb ik het album indertijd eens willen proberen en gekocht, bah bah, hoe dom kon ik zijn, nee, niet voor mij

heb hem later weggegeven;

Doet me enigszins denken aan Garbage. Het album is erg depressief en verder af en toe erg pakkend (met name Ready to Go en Drop Dead Gorgeous).

avatar van Tekh
misschien 1 of 2 x geluisterd en daarna nooit meer

Lekker simpel, met aanstekelijke rifjes..

Aanstekelijk, zeker niet depressief, net te gemakkelijk allemaal. Ready to go is toch wel een klassieker.

avatar van Robert1981
Erg onderschatte groep die niet in een hokje te plaatsen is.

avatar van Rumour
Wrapp stelt eigenlijk niet zo veel voor, maar is toch erg lekker!

avatar van monique
Ready To Go

avatar van UK-Choonz
Dit was nog eens een leuke band. Goede mix van Rave en Punk die helaas nooit echt verder is doorontwikkeld. Maar het laat de overeenkomsten zien.

En natuurlijk hebben ze ene toffe zangeres. Saffron van N-Joi die ook op The Fat of the land van The Prodigy mee doet.

Ready to go is een knaller die niet stuk kan. Wat een sterk nummer en wat een klassieker. En ook de andere tracks zoals Bloke en Get off zijn dikke platen. Tegen het eind zakt het een beetje in. Behalve dan die originele raveversie van Ready to go.

avatar van Shelter
hahaha damn ik heb deze ook nog ergens liggen...toen ooit blind gehaald omdat ik Ready to Go helemaal geweldig vond met die opzwepende beats. Inderdaad zijn Bloke en Get Off ook nog wel te pruimen maar over het algemeen vind ik het teveel van hetzelfde en niet echt goed of zo. Ik heb dit echt al in geen tijden meer geluisterd dus ik ga niet stemmen

avatar van itchy
Oh ja, Republica .
Een soort wannabe-Garbage, die op haar beurt weer een wannabe-Curve is. Een vreselijk substrominkje zo halverwege de jaren '90, groepjes met misplaatst-stoere zangeressen en light industrial beats. Oh oh wat stoer.

Dat Ready To Go vind ik dus één van de naarste nummers uit die periode, met een vreselijk zeurderige zanglijn. Veel geschreeuw maar geen wol.

Ik ken alleen dat ene nummer, misschien is de rest wel geniaal

avatar van Shelter
nee de rest is niet geniaal, maar als je het allemaal neit te serieus neemt is het wel een leuk plaatje

avatar van RogerV
Vond Ready to go te gek maar nooit de moeite genomen de rest van het album te beluisteren.

Maar ik vind hem ook wel vet eigenlijk. Wat een energie hebben die nummers! Die ravestijl met punksaus smaakt me dan ook wel.

@Itchy

Garbage kloon?

Ik vind het niet eens op Garbage lijken.

avatar van RogerV
Overigens was die Saffron voor haar Republica tijd zangeres/danseres van de raveband N-Joi. Het dat album ook maar even toegevoegd.

N-Joi - Inside Out (1995)

avatar van RogerV
Toch ook maar eens aangeschaft. Lekker energiek plaatje.

avatar van 2MY
2MY
CD gescoord met een extra live cd

Snel even toevoegen

avatar van UK-Choonz
Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden

avatar van 2MY
2MY
Net een eerste luisterbeurt achter de rug, dus nog wat te snel om een definitief oordeel te vellen.

Maar de beat van Ready To Go hebben ze alvast nog een paar keer gerecycleerd

Holly klinkt wel behoorlijk energiek... en in dat nummer hoor ik - het effectje rond de derde minuut heeft daar ongetwijfeld z'n aandeel in - iets dat me doet denken aan The Cardigans. En de laatste versie van Ready To Go is wat men als vetcool zou kunnen omschrijven.

Binnenkort nog maar eens een paar keer beluisteren.