Day Wave - The Days We Had (2017)

Label: Harvest

7. Bring You Down (3:37)
  8. Wasting Time (4:06)
  9. Promises (3:16)
  10. Disguise (3:13)
  11. I'm Still Here (4:21)
avatar van coldwarkids
Wow eerste paar luisterbeurten vandaag gehad. Album van het jaar! Wauw.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Erg fijn dit album, maar enig puntje van kritiek veel nummers klinken hetzelgde. Wel een zonnige plaat zeker met 32 Gr.

avatar van Premonition
DjFrankie schreef:
Erg fijn dit album, maar enig puntje van kritiek veel nummers die al klinken ze fijn zeker met 32 Gr toch veel hetzelfde klinken.

Last van een zonnesteek?

avatar van Premonition
Een vrij eenvormig album inderdaad. In de EP's zat meer dynamiek imo

avatar van Man of Sorrows
De sound is nu helemaal opgeschoven richting Hibou, Midnight Faces, oude DIIV en hier en daar The Drums. Eerste zomer soundtrack '17 is een feit.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ben het met Premonition eens dat ep s beter zijn.

avatar van Man of Sorrows
De ep's hadden meer een lo-fi sound, hier vindt Day Wave eerder aansluiting bij bovenstaande acts.

avatar van Mjuman
Dit is mij a. echt te poppy en b. te veel in één type geluidsspectrum "eenvormig"zoalsPremonition al zei. Tikkie Diiv, maar dan beter drumwerk, maar ook een flinke snuif Mary Onettes - en hun albums hebben voor mij ook te veel hoog en klinken te licht. Dit zou ook baat hebben bij een wat zwaardere stuwende bas, zoals die van Kapitein Hook.

avatar van Man of Sorrows
Mary Onettes, ja; fijn dat je dat stelt, hoewel geen typische surfpop band (Diiv/Hibou/Day Wave...) is het debuut van hen wel één van de eerste albums met dat soort sound. Dit is poppy, en wat eenvormigheid betreft kan je inderdaad kritisch zijn, echter voor de liefhebber van 80's VHS dromende surfpop is dit wel een fijne aanwinst. Houdbaarheidsdatum, zien we nog wel.