Grand 12-Inches 15 (2017)

Dance / Pop
Label: Sony

1. Billy Ocean - European Queen (No More Love on the Run) [Special Mix] (7:55)
  2. Boys Town Gang - Remember Me / Ain't No Mountain High Enough Suite [Remix] (15:09)
  3. Spinners - The Rubberband Man [Album Version] (7:22)
  4. Donna Summer - This Time I Know It's for Real [Extended Version] (7:23)
  5. Bar-Kays - Sexomatic [Full Length Version] (6:25)
  6. Rose Royce - Is It Love You're After [Extended Version] (5:48)
  7. Con Funk Shun - Ffun [12" Version] (6:04)
  8. High Fashion - Feelin' Lucky Lately [Album Version] (5:22)
  9. Peter Brown - Overnight Sensation [Vocal] (5:24)
  10. Fantasy - You're Too Late [Special Disco Version] (6:33)
  11. The Trammps - That's Where the Happy People Go [Album Version] (7:54)
  12. The B. B. & Q., Band - Starlette [Album Version] (4:56)
  13. The Limit - She's So Divine [Long Version by Ben Liebrand] (7:02)
  14. Dance Reaction - Disco Train [12" Version] (5:44)
  15. Sandy Kerr - Thug Rock [12" Version] (6:26)
  16. Stargard - Wear It Out [12" Version] (6:23)
  17. Jeffrey Osborne - Plane Love [Special Remixed Version] (6:17)
  18. Phreek - Weekend [12" Extended Version] (8:15)

met Christie Shire

19. Chaka Khan - Eye to Eye [Extended Remix] (6:29)
  20. Brainstorm - Hot for You [Album Version] (10:42)
  21. KISS - I Was Made for Lovin' You [Original 12" Single] (7:54)
  22. Afrika Bambaataa and Family - Reckless [Vocal Wildstyle Mix] (7:10)

met UB40

23. Zinno - What's Your Name? [Long Version] (6:25)
  24. Wham! - Young Guns (Go for It) [Extended Dance Mix] (6:53)
  25. Jeff Lorber - Facts of Love [Actuality Mix] (6:50)

met Karyn White

26. Revanche - Music Man [Original 12-Inch Vocal Version] (10:14)
  27. Natasha King - Am-Fm (Rap) [Special Dance Mix by Ben Liebrand] (8:56)
  28. Sinnamon - I Need You Now [12" Version] (5:26)
  29. Divine Sounds - What People Do for Money [12" Version] (7:25)
  30. The Salsoul Orchestra - Seconds [A Shep Pettibone Mix] [Special Club Version] (8:54)

met Loleatta Holloway

31. The Temptations - Papa Was a Rollin' Stone [Album Version] (11:46)
  32. Barry White - It's Ecstasy When You Lay Down Next to Me [Disco Version] (6:54)
  33. Grace Jones - Victor Should Have Been a Jazz Musician [The Jazz Club Million Minute Mix by Ben Liebrand] (7:01)
  34. Paulinho Da Costa - Déjà Vu [Full Length Version] (6:39)

met Philip Bailey

35. Goody Goody - It Looks Like Love [Album Version] (6:23)
  36. Odyssey - Inside Out [12" Version] (6:19)
  37. El Coco - Cocomotion (Part 1 & Part II) (10:14)
  38. Ronnie Laws - Always There [Album Version] (4:51)
  39. Patrice Rushen - Hang It Up [12" Version] (7:24)
  40. Kool & The Gang - Summer Madness [Extended Mix] (6:34)
avatar van gaucho
Ik blijf tot dusver elk nieuw deel uit deze serie kopen. Een beetje tegen beter weten in, want de spoeling is qua interessante tracks wel steeds dunner aan het worden. Er staat tegenover dat je voor relatief weinig geld (een euro of 5 per CD, zo reken ik dan maar) wel een hele mooie set 12 inch singles op een mooi vormgegeven serie CD-boxen bij elkaar spaart.
Pluspunt is bovendien dat samensteller Ben Liebrand zijn uiterste best doet om de originele masters te pakken te krijgen, zodat je per saldo meestal de best klinkende versies krijgt. Er zit af en toe wel eens een minder goed klinkende opname tussen, en sommige nummers zijn bewerkingen van vinyl - wat Ben op zijn website ook eerlijk toegeeft - maar per saldo blijft Grand 12 Inches de best denkbare serie in zijn genre.

Op dit nieuwe deel is voor mij de 12 inch versie van I was made for loving you het absolute hebbedingetje. Die is bijna nergens anders te vinden op CD, bij mijn weten alleen als extra track op de CD-single van Psycho circus, maar daar heb ik nooit zoveel geld voor willen neertellen.
Verder ben ik blij met de albumversie van The Rubberband man (Spinners), de lange versie van That's where the happy people go (Trammps), de Liebrand-remix van She's so divine (The Limit) en de lange versie van What's your name (Zinno).
Allemaal moeilijk te vinden tracks, wat niet gezegd kan worden van het merendeel van wat hier op staat. Al staat er ook weer een paar tracks op die ik helemaal niet ken, zoals die van Salsoul Orchestra, Patrice Rushen, Divine Sounds en Sinnamon. Maar dat bleken op eerdere delen vaak best interessante tracks te zijn en die eerste twee namen staan doorgaans garant voor lekkere disco-soul.

Leuk dat ook die 12 inch van Paulinho da Costa (met vocals van Philip Bailey) en een mij onbekende extended mix van Summer Madness van Kool & the Gang erop staan. Ook die extended mix van Rose Royce's Is it love you're after heb ik volgens mij nog niet. Maakt deze box toch weer tot een verplichte aanschaf.