Jay Dee - Ruff Draft EP (2003)

Label: Mummy

1. Intro (0:17)
  2. Let's Take It Back (2:10)
  3. Reckless Driving (2:41)
  4. Nothing Like This (2:33)
  5. The $ (2:43)
  6. Interlude (0:49)
  7. Make 'Em NV (2:25)
  8. Bitchin' (0:45)
  9. Crushin' (3:43)
  10. Shouts Part I (0:51)
  11. Intro (Alt.) * (0:48)
  12. Wild * (2:19)
  13. Take Notice * (4:25)

met Guilty Simpson

14. Shouts Part II * (1:48)
avatar van T.O.
Een oude EP uit 2003 met een aantal toegevoegde tracks.

Melle K
In Maart komt hij uit, als het goed is met een bonus CD met unreleased dingen.

Pauper
Melle K schreef:
In Maart komt hij uit, als het goed is met een bonus CD met unreleased dingen.

Die laatste 4 tracks zijn die unreleased dingen, die bonus CD gaat de instrumentale versies van deze nummers bevatten. De tape is inmiddels al gelekt en is gewoon standaard J Dilla. Voor alsnog ben ik enthousiaster geworden van Donuts en The Shining die vorig jaar uitkwamen maar dit is een leuke bonus, vooral de instrumentale versies voegen wat toe. 3,5*

Improvision
Ik wou hem net gaan toevoegen maar hij staat er al.

Dilla over dit album: "Before we get this started, let me explain it. It's Ruff Draft. For my real niggaz only. DJs that play that real live shit. You wanna bounce in your whip with that real live shit. Sound like it's straight from the ma'fuckin' cassette! Ruff Draft... Let's do it."

avatar van o zo duits
Improvision schreef:
Ik wou hem net gaan toevoegen maar hij staat er al.

That's right. Ondanks dat het etnisch gezien onmogelijk voor mij is om te claimen een "real nigga" te zijn bounce ik me kapot op deze shit.

Dilla Dogg, Turn it up!A little louder!!

Voorlopig 4* voor dit ongepolijste juweeltje.

avatar van FunkyMonk
Ah, Crushin' is hier ook op terug te vinden! Nice!!

avatar van luc011190
Ik zit al een tijdje te twijfelen of ik dit fantastisch vindt of irritant. Vandaag in ieder geval fantastisch, 4*

J. Dilla Donuts
Na de eerste keer luisteren was ik verrast door de korte duur en vond het jammer dat er weinig nummers op staan. Mijn auto heeft een cassettedeck en de enige tape die ik heb is die van Ruff Draft, nu zul je gaan denken dat het album na verloop van tijd zou gaan vervelen, maar nee iedere keer weer als ik met het alfaatje ga rijden wordt het Album steeds beter en zal niet meer uit mijn collectie weg te denken zijn, het album klopt en laat Dilla van een rauwe kant zien, met nummers als Reckless Driving, Make 'Em EV, Crushin', Wild & Take Notice laat dit album in een korte periode meer horen dan de meesten in hun hele carriere. Take Notice met Guilty doet je verlangen naar Guily's album Ode To The Ghetto, kijken wat Dilla & Guilty hier gaan doen. Ruff Draft krijgt van mij 4,5 sterren, play it in m'n Alfaatje 5 sterren

Keep Dilla Alive!!! Not for somebody else but for your own fun.

avatar van Timo710
Nothing Like this vind ik iig erg dope!

avatar van MJ_DA_MAN
Lekker tussendoortje van deze overleden top-producer. Dilla kan beats zo brengen dat je helemaal een warm en fijn gevoel ervan krijgt. Jammer dat ie orgineel niet helemaal instrumentaal is, maar gelukkig hebben ze de instrumental erbij gedaan als bonus-disc . 3,5*.

avatar van Reijersen
Wederom een sterke productie van Dilla. Erg muzikaal vooral, en dat ben ik onderhand wel van deze man gewend. Een soort eerbetoon aan deze topper, zo aan het releasedatum te zien.

4 sterren.

Harco
Waarvan ken ik die eerste interlude?

avatar van Osiris Apis
Van nummer 13. Is namelijk dezelfde beat.

Harco
Dat ook, maar staat die ook op een ander album, o.i.d.?

avatar van Jeroen (JJ)
Je zou bijna een hoge bloeddruk krijgen van de korte duur van dit album, iedere keer als ik dit album luister wil ik meer, het is net of er wat ontbreekt en dat maakt het ook een heel goed album. Zeer rauwe sounds en in het begin heel erg wennen maar dit is Dilla van een andere kant. Eigenlijk is het hele album goed, kan me geen moment in het album bedenken waar het me gaat vervelen, alle nummers zijn goed en zelfs de vele shouts doen het goed. Maar ja hoe kan het ook anders, deze man is het beste wat hip-hop te bieden heeft en dat zal ook nog wel even blijven, onsterfelijk en velen moeten deze man nog ondekken, check meer van deze man, je zult zien dat hip-hop geen MC nodig heeft om het perfect te laten klinken, Check die Donuts!!!!!!!

avatar van PaulieWalnuts
Take Notice is érg vet. Lekker album.

avatar van Stapler
Ik blijf The $ maar draaien. Damn wat een beat!

avatar van ThingMan
Ik vind 'Wild' denk wel het vetste nummer. Waarom staat deze eigenlijk onder verzamel albums? Het is toch gewoon een album van hem?
J Dilla RIP

avatar van hiphopisntdead
kdenk dat kdeze t minst draai, van de Dilla discography.
Desondanks draai ik deze plaat bijna om de 2 weken
Blijft toche een genie deze mab

4.0* Nothing Like This

avatar van Osiris Apis
Hoeveel draai je de rest dan?

jaa k overdreef een beetje kbedoelde om de 2 weken
die andere draai ik wel wekelijks

Turn me up another notch in your system!

avatar van tovast
Make 'em NV is een lekkere track.
de drums klinken lekker en de rest van het album is ook van goede kwaliteit.
Wild is ook fijn om te luisteren.
waarom:
11.Alt (0:48)
0.Wild (2:19)
13.Take Notice (4:25)
?

avatar van hiphopisntdead
Dat is een foutje bij musicmeter, soms is het wel zo soms niet.
Ik heb het nu ook niet

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Stapler schreef:
Ik blijf The $ maar draaien. Damn wat een beat!

True, true...

avatar van Osiris Apis
De beat van Take Notice is toch van David Bowie - Soul Love ?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
luc011190 schreef:

Dat heb ik dus ook lang gehad hiermee, maar de laatste weken blijf ik het allemaal geniaal vinden. Om op te chillen, voor in de trein, op m'n werk, ik kan het bijna allemaal overal draaien .

Oh, en: íedereen kan hem wel chillen op nummers als Crushin' en The $. En dat is denk ik ook de kracht van Dilla. Mijn huisgenoten, die veel naar house, "club" hiphop en andere troep luisteren, vinden Dilla nice. Vrienden van me, dubstep fanatics, oldschool hiphop luisteraars en top-40 liefhebbers alike, vragen me "welk nummer is dit?" als ik No One Knows op heb staan. Meisjes die als ze wat mogen aanvragen Lady Gaga en Ke$ha willen horen, genieten van Won't Do. Ik vind het een beetje overdreven dat mensen "Dilla changed my life" scanderen, maar hij is imho wel gewoon een niveau apart..

toris
mooie EP, er staan een paar hele dikke beats op ( the $ ). Ik vind het vrij moeilijk te beoordelen, ik ga eerst even op 3.5* zitten

avatar van Silky & Smooth
Vette EP van J Dilla. Dikke beats en qua raps is het ook erg goed. Ik vind alleen de herhaaldelijk Shouts vervelend worden. 4*

avatar van Glaciers of Ice
Reckless Driving