The Marcus King Band - Soul Insight (2015)

Rock / Blues
Label: Evil Teen

1. Always (4:11)
  2. Boone (5:29)
  3. Fraudulent Waffle (5:20)
  4. Honey (4:18)
  5. Dave's Apparition [Interlude] (2:17)
  6. Everything (4:47)
  7. No Decency (4:42)
  8. Dyin' (5:49)
  9. Booty Stank (4:24)
  10. Opie (5:09)
  11. Keep Moving (5:00)
  12. I Won't Be Here (4:37)
Soulvolle blues-rock met een licht psychedelisch tintje. Door de volle productie, strakke composities en funky inslag ontstaat er een eigen geluid die moeilijk te beschrijven is. Voor een debuutalbum zeer sterk, zeker gezien de leeftijd van de heren. Marcus heeft de plaat zelf ook geproduceerd. Wat meer blues-rock georiënteerd dan zijn opvolger, die meer jazzinvloeden kent en waarvoor de bezetting van de band van 4 naar 6 leden is uitgebreid.

avatar van Mssr Renard
Klinkt interessant. Deze is ook uitgegeven op het Evil Teen-label waar Gov't Mule ook hun platen bij uitgeven.

avatar van Mssr Renard
Ik vind dit echt heerlijk.

De mix van rock, blues en soul met fusion-instrumentals is al eerder gedaan maar hier klinkt het heerlijk fris. Voor liefhebbers van Santana, Allman Brothers, Steely Dan, Derek Trucks Band, Doyle Bramhall, noem maar op.