Emerald - Reckoning Day (2017)

1 stem

Zwitserland
Label: Pure Steel

1. Only the Reaper Wins (5:52)
  2. Black Pyramid (4:20)
  3. Evolution in Reverse (4:20)
  4. Horns Up (5:17)
  5. Beyond Forever (5:29)
  6. Through the Storm (4:33)
  7. Ridden by Fear (5:01)
  8. Mist of the Past (1:48)
  9. Trees Full of Tears (5:27)
  10. Lament of the Fallen (0:45)
  11. Reckoning Day (4:18)
  12. Reign of Steel (6:44)
  13. Signum Dei (6:47)
  14. Fading History (1:21)
avatar van Gerards Dream
Behoorlijk stevig album uit Zwitserland. Het album bestaat uit grotendeels uptempo songs. De heren zijn erg bedreven bezig op hun muziekinstrumenten. Het oorsmeer wordt dus op vakkundige wijze in beweging gezet en afgevoerd. De stem van de zanger doet mij wat denken aan Alice Cooper wat prima bij metal past. De songs zitten prima in elkaar, hebben een duidelijke kop en start met daartussen heerlijk kwalitatieve metal met voldoende variatie om geboeid te blijven luisteren. Qua productie heb ik geen klachten het album klinkt als een klok.