Al Wilson - Searching for the Dolphins (1969)

R&B / Soul
Label: Soul City

1. The Dolphins (3:41)
  2. By the Time I Get to Phoenix (3:20)
  3. I Stand Accused (3:24)
  4. Summer Rain (3:47)
  5. Do What You Gotta Do (3:37)
  6. The Snake (3:37)
  7. Who Could Be Lovin' You (Other Than Me) (3:04)
  8. Poor Side of Town (3:55)
  9. Shake Me, Wake Me (When It's Over) (3:07)
  10. This Guy's in Love with You (4:16)
  11. Brother, Where Are You (3:37)
  12. When You Love, You're Loved Too * (2:45)
  13. Now I Know What Love Is * (3:14)
  14. Gettin' Ready for Tomorrow * (3:36)
  15. Lodi * (3:02)
  16. Sometimes a Man Must Cry * (2:57)
  17. Mississippi Woman * (2:49)
  18. You Do the Right Things * (2:43)
  19. Bachelor Man * (2:00)
  20. I Hear You Knocking * (3:04)
  21. Sugar Cane Girl * (2:39)
  22. Falling in Love with You * (2:55)
tondeman
Mooie zanger die met dit album flink wat pop-covers van genietbare kwaliteit aflevert. Prachtig gebruik van strijkers, die het nu net niet cheesy maken maar eerder het geheel meer klasse geven. Topper: ''The Snake'' (een uptempo, swingende soulstomper). Gezegd moet worden dat dat liedje qua vibe hier wel een beetje uit de toon valt in vergelijking met de rest van de songs die hierop staan.

De productie is trouwens van Johnny Rivers en ik meen dat Pat Arnold ook meezingt ergens, tenminste ik zou zweren dat het haar stem is op ''Poor Side of Town''.

avatar van Reijersen
Inderdaad een erg mooi album. 'The Dolphins' is weer mijn favoriet. Een erg interessant soulnummer dat je helemaal meeneemt. Al Wilson heeft een bijzonder rustgevend stemgeluid dat heerlijk bij de composities past. Erg sterk soulalbum.

avatar van Rhythm & Poetry
Degelijke soul, krijg er helaas niet echt een bepaald gevoel bij. Al Wilson kan zeker goed zingen, maar raakt me niet. Productioneel is het niet spannend en ook iets te zoet. Toch klinkt het wel weer erg strak en is het als achtergrondmuziek zeker niet onaardig.

avatar van Reijersen
Vrij zoet soulalbum met Johnny Rivers achter de knoppen. Opvallendste song is The Snake.
1. The Dolphins – mooi, rustig nummer met die fijne orgels
7. Who Would be Lovin’ Me – vol intensiteit gezongen
8. Poor Side of Town – fluiten door het nummer
9. Shake Me, Wake Me – hier kunnen de voetjes inderdaad meer op los
10. This Guy’s in Love With You – deze is dan juist weer wat meer smooth
11. Brother, Where Are You – de blazers nemen het hier duidelijk even over.

avatar van Edgar18
Wat is dit album eigenlijk prachtig georkestreerd. Koptelefoon op en genieten van de gelaagdheid.