Omar Rodriguez-Lopez & Damo Suzuki - Please Heat This Eventually (2007)

Label: Gold Standard Laboratories

1. Please Heat This Eventually (Parts 1-6) (22:00)
avatar van auto pilot
Een nieuwe release van Omar Rodriguez, van ATDI en Mars Volta-faam.

Een stukje tekst:
GSL is very pleased to announce the forthcoming release of a very special record, a collaboration between Omar Rodriguez-Lopez and Damo Suzuki of the legendary band CAN. Entitled "Please Heat This Eventually", the vinyl-only 12" EP will be released in early December and initially available through mailorder only. It will be properly released to stores in early 2007. The recording features musical contributions from the OR-L Quintet (Juan Alderete de la Pena, Marcel Rodriguez-Lopez, Money Mark Nishita and Adrian Terrazas Gonzales).

Ik heb het zelf nog niet gehoord, ik ben het nog aan het pindakazen op dit moment. Ik ben 'm verder nog niet tegengekomen op een Nederlandse verkoopsite, alleen op Amazon (maar daar is hij nu volgens mij weer 'unavailable') en op de site van GSL.

Mojo Pin
Ben zeer benieuwd!

avatar van auto pilot
Ik heb het inmiddels een paar keer beluisterd. Het is dus een lange jam, instrumentaal gezien zit het tussen Omar's twee 'soloplaten' en een liveconcert van TMV in. Niet echt onbekend terrein dus. Damo's vocals klinken dan wel weer heel anders dan die van Cedric. Het levert wel weer een fris geheel op. Muzikaal misschien toegankelijker dan 'Omar Rodriguez' en qua structuur enigszins overeenkomstig met een van de langere tracks van Amputechture, maar toch lang niet zo goed.

Nog eens een paar keer beluisteren voor een beter ordeel.

avatar van auto pilot
Ik heb 'm eindelijk binnen. Het mag in de eerste plaats duidelijk zijn dat de mp3-versie geluidstechnisch gezien geen recht doet aan het origineel. Artwork is ook weer in orde, en de plaat zelf is geperst in lichtblauw doorzichtig vinyl. Ziet er mooi uit.
Geen echte must have voor de Mars Volta-fan, maar zo zijn die 12 á 18 maanden tussen twee albums door wel makkelijk te overbruggen.

De nieuwe solo-LP van Omar Rodriguez, 'Se Dice Bisonte, No Bufalo', verschijnt binnenkort alweer (eind mei), dus eigenlijk nog maar een paar nachtjes slapen.

Nergens binnen Nederland te krijgen dit. Waar heb je dit gekocht, auto pilot?

Hier (België) gewoon in de betere platenzaak te krijgen. Wel vinyl only, maar dat wist je waarschijnlijk wel al...

mathias schreef:

auto pilot schreef:
It will be properly released to stores in early 2007.

Met properly wordt toch op cd bedoeld neem ik aan?

avatar van mathias
Naar ik dacht enkel op vinyl te krijgen, maar ik kan me ook vergissen hoor.

Edit: het staat zelfs in het eerste bericht: er staat letterlijk 'vinyl only'. Dus bij deze is dat bevestigd Properly slaat denk ik op 'in de winkel', want het stuk ervoor slaat op elektronische bestellingen.

mathias schreef:
Naar ik dacht enkel op vinyl te krijgen, maar ik kan me ook vergissen hoor.

Je zou het woordje 'properly' op verschillende manieren kunnen opvatten. Ik ben inderdaad bang dat ik het op de verkeerde manier heb geinterpreteerd . Dan heeft het helaas voor mij weinig zin om er verder naar te zoeken.

Nightrider schreef:

Je zou het woordje 'properly' op verschillende manieren op kunnen vatten. Ik ben inderdaad bang dat ik het op de verkeerde manier heb geinterpreteerd . Dan heeft het helaas voor mij weinig zin om er verder naar te zoeken.

Moet je eens een platenspeler kopen hé. Echt aan te raden

avatar van Nightrider
Ik zit er inderdaad al een tijdje over te denken om een platenspeler te kopen, maar ik ben bang dat de geluidskwaliteit van met name de oude (tweedehands lp's) mij erg zal tegenvallen. Misschien als mijn muziekbudget zich in de komende jaren zal vergroten dat het 't overwegen waard wordt...

avatar van mathias
Allez jong, niets zo gezellig als een beetje ruis op de achtergrond

Nergens binnen Nederland te krijgen dit. Waar heb je dit gekocht, auto pilot?

Inderdaad voorlopig alleen te krijgen op vinyl, en voor de fans: ik heb 'm besteld via www.nlstore.nl (onder de vinyl singles is hij te vinden).

Ik heb liever alles op vinyl juist vanwege de goede geluidskwaliteit. Bij tweedehands platen moet je inderdaad even opletten voor krassen etc. en ook bij nieuwe albums (zoals die van TMV) is het geluid soms niet optimaal omdat het album dan niet goed gemasterd is voor vinyl vermoed ik, maar voor de rest klinkt het doorgaans beter op vinyl dan op cd. Verder komt in sommige gevallen het artwork ook beter op zijn recht op platenhoezen i.t.t. het postzegelformaat van cd-hoesjes.

avatar van CWTAB
www.conspiracyrecords.com kun je ook heel veel vinyl kopen, altijd leuk, en als je een beetje uitkijk kan je vandaag al goeie LP spelers kopen met een functie om op te slaan als mp3 heel leuk om zo eindelijk op je ipod te kunnen luisteren...

Het ritueel om een plaat op te leggen is ook magisch, voorzichtig uit de grote hoes halen, dan de naald optillen, plaat neerleggen en trug naald en play.... en dan halverwege draaien... magisch gewoon