Deacon Blue - Live at the Glasgow Barrowlands (2017)

Label: earMUSIC

1. Come Awake (2:59)
  2. Gone (3:31)
  3. Your Town (4:06)
  4. Bethlehem Begins (4:51)
  5. Raintown (4:09)
  6. Chocolate Girl (7:25)
  7. The Outsiders (4:09)
  8. Your Swaying Arms (4:41)
  9. This Is a Love Song (4:34)
  10. Real Gone Kid (7:16)
  11. The Believers (3:50)
  12. Cover from the Sky (3:42)
  13. Birds (5:27)
  14. Town to Be Blamed (5:57)
  15. Delivery Man (4:21)
  16. The Hipsters (3:20)
  17. Loaded (6:58)
  18. Wages Day (6:32)
  19. Fergus Sings the Blues (5:01)
  20. That's What We Can Do (5:43)
  21. I Will and I Won't (3:35)
  22. When Will You (Make My Telephone Ring)? (6:23)
  23. I'll Never Fall in Love Again (2:36)
  24. Dignity (4:13)
  25. Twist and Shout (3:40)
  26. Queen of the New Year (9:07)
  27. Forever Young (5:14)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit album kwam ik tot mijn grote verrassing dit weekend tegen tijdens het grasduinen in de platenbakken.
De plaat is notabene vrij recent uitgekomen, dat nieuws had ik dus even gemist.
Deacon Blue na het matige album Homesick uit 2001 uit het oog verloren, en begreep dat de band ook enkele jaren op non-actief heeft gestaan.
De band altijd gezien als de schotse evenknie van Prefab Sprout.
Ondertussen zijn ze al weer enkele jaren in een gewijzigde samenstelling bezig met muziek maken en ik moet zeggen dat dit een fijne live dubbelaar is, goede opname kwaliteit en de groep weet klassiekers als Dignity, Real Gone Kid & Fergus Sings The Blues met verve te brengen.
Er zit ook een live DVD bij , zojuist in zijn geheel bekeken en ik moet zeggen, dit maakte indruk.
Ga de plaat nog wel enkele keren beluisteren en er een waardering aan plakken.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vergeet nog de geweldige Dylan cover Forever Young te vermelden als fraaie afsluiter van dit live album.

avatar van E-Clect-Eddy
Met ruim 2 uur wel een lange zit maar dan krijg je ook een mooi overzicht van al hun beste werk inclusief nummers van de laatste 3 albums sinds de reboot van de band in 2012 met The Hipsters

avatar van TEQUILA SUNRISE
Net weer in zijn geheel beluisterd, verslavend plaatje dit. Een heerlijk live album met een stel voor mij onbekende nummers van recent werk van ze en die bevallen mij prima. This Is A Love Song & The Believers vind ik erg goed en tot de hoogtepunten behoren. De band klinkt zeer geïnspireerd en komt live erg sterk uit de hoek. Ooit eind jaren 80 begin jaren 90 de band in Vredenburg zien spelen en dat maakte toen ook indruk op mij.

avatar van fish
" de band klinkt zeer geinspireerd" en inderdaad, dat is het voornaamste geluid. Wat een heerlijke passie en energie. Ouderwets goed zeg. Ook als je Deacon Blue niet kent, is dit een veilige aanschaf, je hoeft alleen maar van goede live muziek te houden. Sterke popsongs met echte instrumenten en geen autotune, bovendien playbackt er niemand....Het is echt en het is goed.

avatar van vigil
prachtig live document. Natuurlijk is niet alles even perfect (daar is het de band ook niet naar) maar de live energie en het gevoel wat er rond zweeft is wel perfect.

De band gooit er in het begin van het concert met Your Town, Raintown en een fantastische ruim zeven minuten durende Real Gone Kid al vrij snel drie klassiekers doorheen. Hier niet in de setlist zichtbaar maar tijdens Chocolate Girl komt ook nog een stuk Human van The Human League voorbij.

Ik kan mij volledig aansluiten bij de vorige recensies.... mooie live registratie en energiek..love this !