Tom Brosseau - Grand Forks (2007)

Folk
Label: Loveless

1. I Fly Wherever I Go (2:58)
  2. Fork in the Road (2:53)

met John Doe en Hilary Hahn

3. There's More Than One Way to Dance (2:43)
  4. Blue Part of the Windshield (4:03)

met Hilary Hahn

5. Down on Skidrow (2:53)
  6. Here Comes the Water Now (3:42)
  7. Plaid Lined Jacket (4:20)
  8. Dark and Shiny Gun (4:12)
  9. 97 Flood (6:03)
Vorig jaar trad de band Vetiver op in Rotown, Rotterdam. In het voorprogramma stond Tom Brosseau. Voor mij dubbelop feest, omdat ik deze zanger behoorlijk hoog heb zitten.
Ik zie hem nog staan voor een bijna lege zaal (was gewoon genant): helemaal alleen. Maar wat een sympathieke kerel. Hij maakte tijd voor het publiek, ondanks dat hij heel erg verlegen overkwam.
Tijdens het optreden van Vetiver stond hij vlak bij ons (wij zaten overigens aan een tafeltje vooraan het podium; waarschijnlijk neergezet om het nog enigszins vol te doen laten lijken).
Heerlijk om dus weer nieuw werk te horen van de man met de bijzondere stem.
Muzikaal gezien is er niet veel nieuws te horen (alhoewel Down on Skidrow iets van Tom Waits weg heeft met weliswaar een wereld van verschil qua stem). Wederom pareltjes van folksongs met die stem in de hoofdrol (want opvallen doet ie daar zeker mee).
Het is een concept-album over zijn woonplaats Grand Forks en dan met name de overstroming aldaar in 1997.
Heerlijk album dus weer van deze Tom Brosseau. Het zal ongetwijfeld weer ongemerkt aan eenieder voorbij gaan, maar dat maakt het dan weer zo'n bemind pareltje dat je niet zo hoeft te delen met anderen.

Vakmanschap is meesterschap, zo was het toch?!

avatar van Madjack71
Die Hilary Hahn toch....naast Josh Ritter, zie ik haar ook hier nu opduiken...ben benieuwd....even een keer een oortje wagen....dan is aERo, ook niet meer zo alleen heh