McCoy Tyner - Extensions (1972)

Jazz
Label: Blue Note

1. Message from the Nile (12:22)
  2. The Wanderer (7:43)
  3. Survival Blues (13:16)
  4. His Blessings (6:51)
  5. I Thought I'd Let You Know * (6:34)
avatar van Poles Apart
Ik waardeer het gevarieerde spel van McCoy Tyner op andermans opnames altijd ten zeerste, het is van een zeer constant niveau, maar had me nog niet echt verdiept in z'n solo werk (ik kende alleen het uitmuntende "Sahara"). Het zien van de fraaie hoes gaf de doorslag om deze eens te beluisteren. Door het veelvuldig gebruik van de harp spreekt het mij als Alice Coltrane-liefhebber (zij is het die de harp bespeelt) enorm aan. Wayne Shorter is trouwens ook van de partij. Geweldige band die voortreffelijk voor de dag komt. Nu nog op vinyl zien te vinden.

Mssr Renard
Dit vervolg op Expansions is opgenomen in 1970 maar uitgebracht in 1972/1973.

Naast het virtuoze pianospel van McCoy, veel sax van Wayne Shorter en Gary Bartz. Alice Coltrane doet mee op drie songs en de ritmesectie Carter/Jones is erg strak.

Dit is gewoon pure spiritual jazz, en hoewel onbekender dan andere platen uit dit subgenre, is dit echt een aanbeveling!

Deze op lp scoren is zoeken naar een naald in een hooiberg en de prijzen liegen er ook niet om.

Mssr Renard
Ik doe bij deze plaat een halve punt erbij, dit is gewoonweg subliem. Eigenlijk ook gewoon fantastisch hoe goed Bartz en Shorter hier samen klinken. Toch maar eens ook wat dieper in het werk van Bartz duiken, denk ik.

avatar van trebremmit
Mssr Renard schreef:

In december komt er een heruitgave van Tone Poet uit, ook niet echt goedkoop.

McCoy Tyner – Extensions (LP) – Soundohm

avatar van Poles Apart
trebremmit schreef:

In december komt er een heruitgave van Tone Poet uit, ook niet echt goedkoop.

McCoy Tyner – Extensions (LP) – Soundohm

Sinterklaas, leest u mee? Er is ruimte in m'n schoentje voor deze LP.

Mssr Renard
Ik vind dat niet heel duur. Ik denk dat er ook (eindelijk) eens een eerlijke prijs voor spullen wordt gevraagd. Grondstoffen zijn ook niet makkelijk om aan te komen. Het is in elk geval een leuke release om naar uit te kijken. Bedankt voor de heads up.