Kjartan Sveinsson - Der Klang der Offenbarung des Göttlichen (2016)

IJsland

3. Teil III (7:00)
  4. Teil IV (11:40)
avatar van MVW
MVW
Een 'four-act opera' van de voormalig keyboardspeler van Sigur Rós. Vooral het openingsnummer is erg mooi, doet me denken aan Fordlândia van Jóhann Jóhannsson.

avatar van Cerclezot
Is dit album van de site verwijderd geweest en dan er terug opgeplaatst geweest, want ik ben namelijk zeker dat dit er vorig jaar al opstond en ik hier een bericht en stem had geplaatst.

Een prachtige vierdelige opera die in 2014 al in Berlijn werd opgevoerd. Het zijn vier prachtige composities die me enorm raken. 5 sterren.

avatar van blackrider
Wat een voortreffelijk mooi album is dit zeg. Tot op het bot..

avatar van meneer
Pfff, dit is wel een album om mijn klassieke periode van het najaar langzaam mee in te gaan. Als de zomer voorbij is en de herfststormen, mistbanken, ijsnachten en sneeuwvlokken in de verte zich opmaken om mijn wereld te bezoeken en mij te verwonderen.

Ze zijn welkom. Ik hoor ze al in deze muziek sluimeren en aangekondigd worden. Puur genieten dit. Mooi. Het is ook tijd nu..

avatar van -SprayIt-
Wonderschoon album, prachtig! Doet me zeer denken aan Symphony No. 3 van Górecki, één van mijn favoriete stukken aller tijden. Dit is misschien wel één van de meeste klassieke albums die op deze site te vinden is, er is relatief weinig 'neo' aan, maar dit is er zeker één om te beluisteren. Betoverend mooi.

avatar van spoon
Potjandorie, wat een boel schoonheid!! Kjartan heeft naar mijn gevoel wel wat leentjebuur gespeelt bij een aantal grote klassieke werken maar dat kan de bewondering voor wat hier neergezet is weinig drukken.

Met het koude vieze weer vandaag kun je jezelf een bijzonder groot plezier doen, door dit gaan luisteren.

avatar van Broem
Soms raakt muziek je in je ziel en verdwaal je in je eigen gedachten (heb ‘n lekker glas whisky achter m’n kiezen - I know) Max Richter, Johann Johannsson c.s. krijgen dat ook voor elkaar. Zo gevoelig dit. Het juiste moment, de juiste stemming eh voila Werkelijk wonderschoon dit album. Doe er nog een 0,5* bij. Magistraal.

avatar van konijnmuziek
Het album is prachtig. Wel valt het zangkoor vanaf het tweede nummer me behoorlijk zwaar. Ik kan er nog niet de juiste woorden aan geven, maar het net iets teveel. Momenteel luister ik ook wat lichtere neoklassieke muziek en dat bevalt me net wat beter (bijvoorbeeld pianomuziek van Fabrizio Paterlini). Ik zal Kjartan Sveinsson op een later moment nog eens luisteren en hopelijk ervaar ik minder last van de zwaarte.