Asian Dub Foundation - R.A.F.I (1997)

Wereld / Punk
Label: EMI

1. Assassin (4:13)
  2. Change (3:07)
  3. Black White (3:34)
  4. Buzzing (5:35)
  5. Free Satpal Ram (4:24)
  6. Modern Apprentice (4:55)
  7. Operation Eagle Lie (4:17)
  8. Hypocrite (4:29)
  9. Naxalite (4:56)
  10. Loot (5:07)
  11. Dub Mentality (4:26)
  12. Culture Move (4:30)

met Navigator

13. Real Areas for Investigation (4:22)
In het midden van de jaren '90 was ik een paar jaar een toegewijd Kink FM-luisteraar. In die tijd was Kink FM nog een stuk leuker dan nu, ik heb ook nog wel een serie opgenomen bandjes met leuke nummers die ze vaak draaiden in die tijd. Modern Apprentice was misschien wel de allerleukste: heel erg pakkend, maar tegelijkertijd ook streng en maatschappijkritisch. Dit album heb ik helaas nooit te pakken kunnen krijgen. Misschien toch maar 's opzoeken via de digitale snelweg. Heb wel Enemy to the Enemy uit 2003, maar die is erg matig.

beaster1256
dan mis je niet veel want op dit album staan 2 goeie nummers nl. black white en het instrumentale loot , de rest is matig tot zwak .

avatar van Shelter
Ik vind dit echt een goed album...soort van crossover muziek van rock, hindi, electro en vooral breakbeat. De rapper/zanger is niet geweldig en je verstaat er niet heel veel van, maar de stijl is wel origineel en het klinkt behoorlijk opzweperig. De beats knallen wel lekker en de arabische/indiase invloeden zijn een leuke afwisseling.
Ik vind zelf Free Satpal Ram veruit het beste nummer, het klinkt erg vet met die bass eronder en dikke beats. Verder ook Change, Buzzing en Naxalite erg goed. De rest is wel aardig...3,5*

beaster1256 schreef:

Ik ken 2 andere nummers van dit album en die vind ik nu juist geweldig... Denk dat ik dit album 13 jaar na dato maar eens ga opzoeken.

Goede plaat, het valt me op dat de productie iets wat minder militant is dan op de singles. En dat vind ik ergens wel prettig, het levert een wat ontspannener sfeer op zonder dat de nummers nu direct aan kracht inboeten. Stuk beter dan Enemy of the Enemy, het andere album dat ik van ze ken.