Machinefabriek - Zink (2007)

Avant-Garde / Electronic
Label: Cut Hands

1. Zink (15:34)
sxesven
Komt binnenkort uit op het nieuwe Cut Hands label. Gelimiteerd tot zestig stuks, met handgegraveerde zinken plaatjes van de hand van de vader van labeleigenaar Joris Heemskerk. Klinkt bijzonder fascinerend, ga proberen deze te pakken te krijgen.

Sietse
hmm, inderdaad...eens in de gaten houden.

sxesven
Uiteindelijk gelimiteerd tot 75, maakt 'm niet minder interessant natuurlijk. Heb 'm al besteld en ben uiterst benieuwd!

avatar van eviljoke
Hoesje is nog wel niet correct, zie ik. Maar wat ik nu echt wil weten, wie is die Joris Heemskerk? Zag op de blog van foxydigitalis dit label opduiken, met zeer veel interessante releases, slik.....
Het grossiert wel in dezelfde vijver als foxglove, mymwly, etc....

PS heb vandaag nog wat toevoegingen gedaan, en ik ga nu over de 450 zitten, nl 451. Damn, mijn eigen belofte gebroken.

avatar van Gyzzz
Ik heb hem ook besteld

eviljoke schreef:
Hoesje is nog wel niet correct, zie ik.

Dit hoesje stond (en staat) op de Machinefabriek website, maar inmiddels blijkt de release er inderdaad anders uit te zien. Op de Cut Hands website staan echter alleen brakke afbeeldingen; ik zal 's kijken of ik een beter plaatje kan maken als ik 'm binnen heb.

Maar wat ik nu echt wil weten, wie is die Joris Heemskerk?

In ieder geval ook recensent, zie regelmatig een stukje van 'm opduiken op (onder andere) KindaMuzik.

Label ziet er nog toe interessant uit inderdaad, heb de release van Oubliette (harsh noise) ook meteen besteld, en die van Cahier wil ik eigenlijk ook nog wel.

Joris is voor mij vooral bekend van KindaMuzik en sinds een paar maanden van Foxy Digitalis. Maar daarnaast schrijft hij ook voor Gonzo Circus. Alhoewel ik recensies vrijwel nooit echt lees zie ik wel dat we vaak in dezelfde hoek zitten. Althans, in de hoek waar hij zit, daar kom ik ook regelmatig, maar verder heb ik nog zo een aantal hoeken waar ik graag kom.

De tijd zal ons leren wat het gaat worden met zijn Cut Hands label. Hopelijk kan er samen met labels als Kraak een soort clustervorming ontstaan waar ook vooral Nederlandse en Belgische artiesten zich aan kunnen optrekken, wellicht in de voetsporen van Machinefabriek, Ignatz en Kiss The Anus Of A Black Cat.

Sietse
Ik heb net eens een email gestuurd om te vragen of ze er alle drie nog zijn. Ik wil iig deze Zink hebben, maar ook zeker die van Cahier. Jour Ouvrable I (of hoe je dat ook schrijft) is een mooie plaat...II is onderweg, dus dan III ook maar

Vandaag deel I van Cahier toevallig nog geluisterd. Erg mooi inderdaad. Deel III gisteren besteld, maar helaas niet in dezelfde artwork-uitvoering als deel I en II.

Ben wel benieuwd naar deze Zink, helemaal aangezien Rutger het één van zijn favoriete eigen werken vindt tot nu toe.

Sietse
Zink is gisteren binnen gekomen.
Na het doorlezen van de tekst in het "boekje" bleek dus dat ik bij de opnames aanwezig was (althans het live gedeelte wat daarna nog is bewerkt op de computer thuis)

Net zoals op zijn samenwerking met Aaron Martin is dit een veel zwaarder werkje dan zijn vorige. Live gebruikte hij dan naast zijn ebow, trillende apparaatjes, schroevendraaier enz. dan ook oa. een staalborstel op de gitaar. Dit zorgt voor de nodige ruis in de plaat.
Het begint echter allemaal vrij rustig en zoals we redelijk gewend zijn van hem. Het begin is heel erg minimaal, een beetje in de stijl van de oude stars of the lid (ballasted orchestra) en N. Echter later in de track begint hij op zijn gitaar te slaan en krijgen we meer geluiden zoals we mogelijk kennen van Fennesz (met name live) en Tsukimono. En als dan de staalborstel/wol er aan te pas komt gaat het pas echt los. Alles veranderd langzaam aan in een ruizige drone die aardig in de buurt komt van onze Duitse vrienden van Troum (net zoals op Cello Recycling moet je dan denken aan Symbiosis en ook lichtelijk aan Sigqan).
En dan ebt al het geluid weer weg, om aan het eind nog een extraatje te krijgen van wat rommelgeluidjes.

Het was een erg leuk optreden (een van de betere die ik van hem heb gezien) en ook het cd'tje is erg leuk geworden.

Ik twijfel nog wel...voor nu 4,5 maar hier zit mogelijk nog meer in.

(kleine edit in bewoordingen gedaan)

Op nr. 9 deze week in de verkoop top-10 van het Parool. En dat met een gelimiteerde release tot 75 stuks.

haha, das niet slecht.

Zal ie wel snel op zijn gok ik zo.

avatar van vork666
Blijft een prachtige release, ik verhoog hem naar 5.0* en die Radiohead die net mijn top 10 bereikt had mag er al weer uit in ruil voor dit pareltje. Ik raad iedereen die van heftige ambient houdt (en ook iedereen die niet van heftige ambient houdt) dit te luisteren.