Amelia Curran - Watershed (2017)

Canada
Folk
Label: Six Shooter

1. Move a Mile (4:26)
  2. Watershed (4:07)
  3. Sunday Bride (3:09)
  4. Gravity (2:23)
  5. Come Back for Me (3:01)
  6. Act of Human Kindness (2:58)
  7. Stranger Things Have Happened (3:31)
  8. No More Quiet (3:03)
  9. Try (3:34)
  10. Every Woman Every Man (3:48)
  11. You Have Got Each Other (3:17)
avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Opnieuw een prima album van Amelia Curran. Mooie liedjes die soms buiten de lijntjes kleuren of verrassen door het gebruik van blazers en daarnaast heeft Amelia een even aangename als karakteristieke stem.

Na 1 luisterbeurt is het veel te vroeg voor een stem of een uitgebreidere recensie. Het is wel voldoende voor het eerste positieve berichtje bij dit album in de hoop dat meer mensen dit oppikken.

avatar van Renoir
Aan de voorganger beleef ik goede herinneringen, evenals aan haar optreden in Den Haag in 2015. Dit album heb ik inmiddels een keer of vijf beluisterd, en het valt me eerlijk gezegd wat tegen. Ik ontdek nu niets eigens meer en vind alles nogal vlak klinken. Het lijkt erop dat er meer tijd (en geld) aan de productie is besteed, waardoor voor mij de sprankeling van de eerdere platen wat ontbreekt.

avatar van Gladius
het blijft een prima plaat, maar itt haar vorige platen blijven er veel minder nummer echt 'hangen'. En ik heb de plaat nu toch al twee jaar...