Gé Reinders - Blaos Mich Nao Hoes (2005)

Label: Fennek

1. Eder Keteer (3:25)
  2. Man van 'n Kleine Sjtad (4:57)
  3. Aad Waere mit Dich (4:10)
  4. Vrie mit Mich (4:38)
  5. Blaosmuziek (3:51)
  6. 't Veurjaor (2:36)
  7. D'n Haof (4:27)
  8. Hangmat (5:09)
  9. As de Blajer Valle (5:57)
  10. Van Horens (2:42)
  11. Hie Sjtaon Ich Weer (4:06)
  12. Kruutsbeeld op 't Kruutspuntj (5:43)
  13. Processie (4:46)
  14. Sjloetingstied (4:16)
  15. Zandjkestjele (8:24)
avatar van charlezzz
prikkelende titel...

EVANSHEWSON
... terwijl we weten dat Candy Dulfer haar brood verdient met Blowjobs, toch? haha!

Hier kun je Reinders live bezig zien met zijn Blaosmuziek!

Maar meer dan dat nummer ken ik er ook niet van hoor, is heel die plaat de moeite?

avatar van Dexter
Ik moet zeggen dat ik dit album van Gé Reinders niet helemaal ken, maar als het op Limburgse liedjesschrijvers aankomt zou ik je eerder Ton Engels of het album Holland America Lijn van Jack Poels (Rowwen Hèze) en Leon Giesen (Toontje Lager) aanraden.

avatar van Madjack71
Een redelijk geslaagd fanfare initiatief van Reinders. Waarbij het niet alleen maar hoempapa is wat de trom slaat. Bloasmuziek heeft zich een weg weten te blazen naar de top 2000, maar zo staan er toch wel een paar meer fanfarestukken op die prima passen in het nummer zoals bij D'n Haof. De stem van Reinders vind ik niet mooi om naar te luisteren, daarnaast stoort het mij ook iets met dat soort van slissende dialect. Goed, dat moet je liggen of niet, bij van Maasakkers heb ik er geen problemen mee, alsook bij Lohues. Geen problemen trouwens met het limburgs dialect, ben zelf een brabander en vind het Venloosch dat weer wel wat hebben.

Als je hebt over het dialect van Gé, dat is meer Roermonds.