Popol Vuh - Letzte Tage - Letzte Nächte (1976)

West-Duitsland
Label: United Artists

1. Der Große Krieger (3:10)
  2. Oh Wie Nah Ist der Weg Hinab (4:34)
  3. Oh Wie Weit Ist der Weg Hinauf (4:33)
  4. In Deine Hände (3:01)
  5. Kyrie (4:34)
  6. Haram Dei Raram Dei Haram Dei Ra (1:27)
  7. Dort Ist der Weg (4:29)
  8. Letzte Nächte (4:23)
  9. Wanderschaft * (5:58)
  10. Gib Hin * (2:32)
  11. Haram Dei Ra * (6:33)
avatar van philtuper
Wonderlijk album!

Dit album is echt een 'tussen' album wat werkelijk bijzonder mooi is. Popol Vuh heeft eerst een echt experimenteel electronische fase gehad en is daarna is er een sferische, akoestische periode vol spiritualiteit en oosterse invloeden gekomen. Deze plaat is daar wel een vervolg op, maar het is het meeste rockgerichte album van Popol Vuh. De elektrische gitaar van Daniel Fichelscher heeft een hoofdrol en hij is ook mede verantwoordelijk voor drie songs. Na dit album volgen de soundtracks van Herzog, waarin er weer een nieuwe stap gezet wordt.
Letzet Tage Letzte Nächte is geen lange plaat, net 30 minuten. Maar daar wordt wel ongelooflijk knap gemusiceerd. De drie vaste leden, Florian Fricke, Daniel Fichelscher en Djong Yun zijn van de partij, maar verder ook Renate Knaup, Al Gromer (sitar) en Ted de Jong (tampura).
Ondanks dat het meer rockgericht is, blijft het toch echt Popol Vuh. Het is ook een album wat bijzonder goede kritieken heeft gekregen en zeker nu wordt het toch als een meesterwerk gezien. Ik zag op Amazon dat een cd van deze plaat voor meer dan 900 dollar werd verkocht. Was waarschijnlijk wel een hele specifieke. Ik heb een cd die in Frankrijk is uitgegeven in 1992. Eigenlijk ook pas veel later dit album gevonden, want lange tijd was het lastig om iets van Popol Vuh te vinden. En nog steeds zijn platen of cd-s van deze groep kostbaar en ook zeer snel verkocht. Opvallend verder is dat het titelnummer, wat toch echt Duits is, in het Engels wordt gezongen. Dit was de eerste keer dat dit bij Popol Vuh gebeurde. Al met al opnieuw een memorabel album van een legendarische groep.