menu

The Searchers - "Sweets for My Sweet" (1963)

Alternatieve titels: The Searchers at the Star-Club Hamburg | Hear! Hear! | At the Star-Club

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Philips

  1. Sweets for My Sweet (2:42)
  2. Ain't That Just Like Me (1:51)
  3. Listen to Me (2:06)
  4. I Can Tell (2:43)
  5. Sick and Tired (2:54)
  6. Mashed Potatoes (1:45)
  7. I Sure Know a Lot About Love (2:25)
  8. Rosalie (2:20)
  9. Learning the Game (1:52)
  10. Hey, Joe (2:36)
  11. Always It's You (2:42)
  12. Hully Gully (2:20)
  13. What'd I Say (3:05)
  14. Beautiful Dreamer * (1:57)
  15. Sweet Nothin's * (2:20)
  16. Shakin' All Over * (2:29)
  17. Sweet Little Sixteen * (3:02)
  18. Don't You Know * (1:56)
  19. Maybelline * (2:01)
toon 6 bonustracks
totale tijdsduur: 31:21 (45:06)
zoeken in:
avatar van nlkink
3,5
Deze heb ik nog op wit vinyl gehad. Heel aardig document waarop je kunt horen dat The Searchers een zeer competente live act waren. Ten opzichte van hun studioalbums ook een leuk tegenwicht omdat de sound van de groep wat rauwer is. Dat scherpe randje had er op een aantal van hun studioopnames ook wel in mogen zitten. Voor mij steken The Searchers altijd wat bleekjes af bij hun tijdgenoten The Swinging Blue Jeans of The Beatles in hun eerste twee jaren. Voor hen die twijfelen over aanschaf van dit album omdat ze de Star Club opnames van The Beatles hebben gehoord, 'vreescht niet'. De opnames die in The Star Club van The Searchers zijn gemaakt zijn lichtjaren beter qua geluidskwaliteit. Mijn waardering is gebaseerd op het vinyl album sans bonus tracks. Maar ik durf hier te zeggen dat die waarschijnlijk niet onder doen voor de originele eerste 13 tracks.

avatar van heartofsoul
3,0
Geen album om over naar huis te schrijven (vind ik), maar wel leuk om eens te beluisteren naast hun reguliere albums voor Het Pye-label. De bonusnummers van de Bear Family-cd doen inderdaad niet onder voor die van het oorspronkelijke album, en je hoort een groep die van wanten weet, en ik denk dat ik, als ik aanwezig was geweest in de Star-club behoorlijk onder de indruk zou zijn geweest. Maar het geluid van de cd slaat voor mij toch wel dood, en dus heb ik maar weer eens de hoofdtelefoon geprobeerd, en zo kom ik toch nog aan mijn bescheiden score van 3*. Vooral de onvaste vocalen storen mij namelijk, en ook het repertoire, dat bijna zonder uitzondering uit onvervalste rock and roll bestaat, gaat mij geleidelijk vervelen. Samenvattend: leuk om een keer te horen, maar kan daarna wel weer de kast in.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:49 uur

geplaatst: vandaag om 13:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.