Sir William Walton - Henry V (2002)

1 stem

Score
Label: Adrenaline

1. Prologue (8:59)
  2. Interlude : At the Boar's Head (5:58)
  3. Embarkation (3:23)
  4. Interlude: 'Touch Her Soft Lips and Part' (2:15)
  5. Harfleur (3:48)
  6. The Night Watch (5:21)
  7. Upon the King (3:43)
  8. Agincourt (14:43)
  9. Interlude: At the French Court (5:11)
  10. Epilogue (6:59)
neo
Sir William Walton componeerde de score voor vele Shakespeare verfilmingen, waaronder ook een tv-film reeks over Henry V van 1979. Vind het even indrukwekkend als Patrick Doyle's voor de 1989 versie. Regisseur Laurence Olivier en Walton werden in hun samenwerking geinspireerd door de Eisenstein-Prokofiev aanpak voor Aleksandr Nevskiy. Zo stemde men een gevecht compleet af op de muziek, met indrukwekkend orchestraal geweld. Prachtige koorstukken, epische geluiden, het is er allemaal. Toen de film en score afwas gaf Olivier toe dat zonder de score van Walton het maar een saaie boel was geweest. De componist heeft later zijn score heropgenomen, maar daarnaast zijn er nog vele andere versies, waarvan ik er twee ken die beiden uitstekend zijn. 4.5 sterren