Sally Shapiro - Disco Romance (2006)

Zweden
Pop / Dance
Label: Diskokaine

1. I'll Be by Your Side (5:29)
  2. I Know (6:13)
  3. Find My Soul (4:52)
  4. Time to Let Go (5:21)
  5. Anorak Christmas (4:18)
  6. Hold Me So Tight (6:00)
  7. Find My Soul [Norwegian Electrojazz Mix] (5:00)
  8. Sleep in My Arms (5:39)
  9. I'll Be by Your Side [Rude 66 808 Remix] (6:43)
avatar van Zwammer
Lekkere catchy popnummertjes die wel wat weghebben van Annie. Alleen is het dit keer met een Italiaans sausje. De nummers zijn top geproduceerd en met toppers als I'll Be By Your Side en I Know is het een heerlijk plaatje geworden. Wat wil je nog meer?

avatar van Zwammer
Hmm een maand later is er nog maar weinig animo voor deze plaat.. Ik heb hem ondertussen al gekocht en ik ben er nog steeds verliefd op
Sally kan niet eens zo geweldig zingen, het is gewoon de productie die perfect is. Mijn complimenten gaan dus uit naar producer Johan Agebjörn

Ik was ook meteen verkocht toen ik "I'll Be By Your Side" via Pitchfork ontdekte vorig jaar, en "I Know" vond ik inderdaad nog beter. Wel jammer dat Sally en Johan niet wat meer nummers gemaakt hebben, die remixen zijn leuk, maar voegen niet echt veel toe; daarom maar 4*.

avatar van van elst
thisisnotatest schreef:

op de north american edition van deze cd die onlangs uitkwam worden de remixen vervangen door 3, uitstekende, nieuwe songs...

Klopt, ik heb die versie van de cd een aantal weken geleden besteld, het wordt er zo nog beter op.

khonnor
mijn poplaat van 2006 en 2007....

Heerlijke Neo-Italo Disco

De naam Valerie Dore kwam meteen bij me op. Net als Valerie hier niet al te moeilijke liedjes, erg romantische melodielijnen en teksten met daarnaast veel synths en van die typische Italo baslijnen. Tegen het sentimentele aan; Agebjörn heeft zich ook laten inspireren door de Italiaanse Tearjerkers uit de jaren '80 las ik op zijn site.

Er is weinig mis mee. Heerlijk om zoiets als dit in een wat nieuwer jasje te horen.

avatar van adderbak
Heerlijke ongecompliceerde meezingdisco. Niks geen moderne fratsen maar lekkere liedjes, weer eens wat anders dan het elkaar-voorbij-rennende mnml/electro-wereldje.
Hilarisch dat dit schattige meisje op deze CD wordt geremixt door de gruizige Rude 66 uit ons eigenste Amsterdam, bekend van "De Wraak der Wegpiraten" en ander duisters. Overigens niet een remix die veel toevoegd, maar het idee blijft grappig.

van elst schreef:

Aanraders zijn inderdaad:
- He Keeps Me Alive
- Spacer Woman From Mars

Géniale platen, wat agebjorn doet met die synths, melodielijnen, vocalen en vocoders ligt helemaal in mijn straatje

Ik was deze naam indertijd wel tegen gekomen op weblogs, maar heb dit album nu pas ontdekt, na een tip van Brooklyn.

Had geen idee dat dit zo richting italo ging, dacht dat het meer in de 'Robyn'-hoek zat. Flinke meevaller dus. Deze blijf ik nog wel even draaien, zou ook wel 's een grote favoriet van me kunnen worden.

avatar van brooklyn
Nog even en je bent verslaafd. Probeer de tracks uit mijn vorige post ook eens Herman

Ja, ik heb hem vanavond nog gedraaid... En ik zal die tracks eens opzoeken.

Er is vorige maand trouwens nog een nieuwe single van haar verschenen, zie ik nu.

"Jackie Jackie" inderdaad, ook te vinden op de Noord-Amerikaanse editie. Overigens komt ook het remixalbum, met mixen van Junior Boys, The Juan MacLean, Tensnake, Lindstrom, Holy Fuck en Skatebard eraan...

avatar van T.O.
De usual suspects dus...

Maar wel bijzonder lekker, al is dat niet zo vreemd met dit bronmateriaal...

avatar van T.O.
Inderdaad een leuk, zij het ietwat beperkt album.

Tegen het einde begint het namelijk wel iets teveel van hetzelfde te worden; Sally's eenzijdige stem kan dat ook niet echt verhelpen.