Blackfoot - Strikes (1979)

Label: ATCO

1. Road Fever (3:07)
  2. I Got a Line on You (3:17)
  3. Left Turn on a Red Light (4:35)
  4. Pay My Dues (3:03)
  5. Baby Blue (2:33)
  6. Wishing Well (3:11)
  7. Run and Hide (3:24)
  8. Train, Train (Prelude) (0:36)
  9. Train, Train (2:56)
  10. Highway Song (6:59)
avatar van Cygnus
Lekker Southern Rock-album, met natuurlijk de klassieker Highway Song!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Highway Song op één met Train, Train en Wishing Well die het erepodium op deze plaat vervolledigen.

avatar van Rockfan
Highway song zou moet je live eens moeten horen

avatar van iggy
Als ik naar het aantal leden kijk van de band is het net alof ik een voetbal selectie doorneem van een willekeurig voetbal club. Als alle ex leden zouden stemmen op iedere blackfoot cd dan had je een mooi aantal stemmen ha. Ongetwijfeld ook nog eens allemaal 5 pingels he he en het gemiddelde zal dan rond de 4,5 pingel liggen denk ik. 24 bandleden hebben ooit het shirt van fc blackpool eeh blackfoot gedragen. Of dragen het vandaag de dag. Blackfoot is wat mij betreft opgeheven op het moment dat zanger/guitarist/componist rick medlocke de band verliet.

Striker dus een lekker southernrock cd van blackfoot. Met redelijke sterke nummers. Als ik mijn 3 boven buurmannen moet geloven staan er maar 3 nummers op striker. Teminstse die indruk krijg ik bij het lezen van hun berichtjes. Zijn we bijv road fever en vooral left turn on a red light niet vergeten? Toch 2 prima blackfoot nummers. Ok highway song is natuurlijk vooral live HET blackfoot nummer. Een geweldig nummer. De rest van de niet genoemde nummers zijn zeker niet slecht. Maar al met al een behoorlijke plaat van onze indianen.

Kennen jullie Rick mayer?of benny rappa?Of tim stunson?of de geweldige jay johnson? En laten we vooral mark Mcconnel niet vergeten! Of ja laat maar zitten.

Ik ga striker nog eens lekker hard draaien met de volgende bezetting Rick medlocke lead vocals lead guitar Jackson Spires drum&vocals Charlie Hargrett lead guitar Greg t walker bass guitar&vocals.
Dus zonder gunnar ross,wizzard,scott graig,micheal sollars,stet howland,christoph ullman, marl woelfel,mark mendoza(ken ik die niet?)doug bare,bobby barth,harold seay,bryce barnes,neal casal. Maar met Shorty Medlocke Harmonica de (rip) opa van rick medlocke en da's geen onzin.

En nu maar hopen dat blackfoot het niet in hun indianen scalp gaat krijgen om een afscheids tournee te organiseren samen met alle leden die ooit in de band hebben gezeten. Ik kan me maar 1 podium bedenken waar dat gaat lukken en da's maracana. Maar goed dat ze dat net aan het verbouwen zijn he he. Lekker flauw he

Ozric Spacefolk
Voordat Blackfoot een karikatuur wed (net als Hatchet, Skynyrd en The Outlaws) waren ze echt een tophardrockband met een flinke dosis southern rock.

Lekker stevig, funky en opzwepend. Goede zang van Medlocke, de bijnaam van de drummer is Thunderfoot en dat hoor je.
Leadgitaristen vinden we in Medlocke en Hagrett. Veel slide, dus lekker smerig.

Cover van the Free, Wishing Well is erg goed gedaan. Maar uiteindelijk zijn het Train, Train, Road Fever en Highway Song die de plaat dragen.

Mssr Renard
Ik ben niet meer zo gek op Blackfoot als dat ik eerder was. Ik vind de band namelijk nogal overdreven doen. Het is ook eerder een hardrockband met southern rock-invloeden dan een southern rockband. Op deze plaat klopt het allemaal eigenlijk goed. Al staan er op deze plaat ook wat nummers waar ik niet zoveel mee heb, zoals I Got a Line on You, maar Highway Song (hun eigen Freebird), Left Turn on a Red Light en Wishing Well zijn wel erg fijn.