YOB - The Illusion of Motion (2004)

Label: Metal Blade

1. Ball of Molten Lead (11:09)
  2. Exorcism of the Host (12:59)
  3. Doom #2 (6:11)
  4. The Illusion of Motion (26:09)
avatar van Edwynn
In afwachting van de nieuwe YOB kom ik er tot mijn schrik achter dat ik nog nooit wat superlatieven over het scherm heb laten rollen over het oudere spul.

The Illusion Of Motion was mijn kennismaking met deze band. Eigenlijk valt er niet zo heel veel over de muziek te vertellen behalve dan dat het een moddervette, superdikke shizzlemix is tussen doom, stoner en sludge. Qua sfeerzetting voel ik een raar soort opgewektheid tussen al het geweld. Het ligt ondanks de heaviness toch niet zo heel zwaar op de maag.

Rare band maar wel een hele stoere plaat. Wat meer down to earth dan het andere spul.

avatar van Lau1986
Ik moet nog wel wennen aan dit album. Het is inderdaad wat meer down to earth. Het is ook een fijne mix, maar toch pakt deze mij niet helemaal. Leuk om eens te proberen vooral.

avatar van namsaap
Na twee veelbelovende albums is de band opgepikt door Metal Blade en brengt de band het derde album in 2,5 jaar uit. Onder de vleugels van het nieuwe label maakt het geluid van de band opnieuw een ontwikkeling door. Dit keer zaagt de band wat dikkere planken en worden de psychedelische elementen van voorganger Catharsis verdrongen door de meer sludge-gerichte aanpak van dit album. De productie klinkt voller en steviger doordat de gitaren een groter aandeel in het geluid hebben.

1. The Illusion of Motion
2. Catharsis