The Hollies - Out on the Road (1973)

1 stem

Label: Hansa

1. Out on the Road (2:58)
  2. A Better Place (2:41)
  3. They Don't Realise I'm Down (4:32)
  4. The Last Wind (3:41)
  5. Mr. Heartbreaker (3:32)
  6. I Was Born a Man (2:57)
  7. Slow Down - Go Down (3:55)
  8. Don't Leave the Child Alone (2:46)
  9. Nearer to You (3:47)
  10. Pick Up the Pieces (3:55)
  11. Trans-Atlantic West Bound Jet (4:47)
avatar van nlkink
Het meest obscure Hollies album uit hun discografie, want oorspronkelijk alleen in Duitsland uitgebracht. Het tweede album waarbij de Zweed Michael Rickfors oorspronkelijke zanger Allan Clarke verving. Iets steviger van opzet. Beslist geen slecht album.
Toen een oudere Hollies opname, Long Cool Woman In A Black Dress op single werd uitgebracht en een hit werd, kwam Clarke terug en kreeg Rickfors een enkeltje naar Zweden. Hierdoor viel dit album tussen wal en schip.
Dat de groep wel tevreden bleek met de composities bleek wel uit het feit dat een aantal opnieuw werden opgenomen met Allan Clarke en een plaats kregen op opvolgende albums.