Citizen Cain's Stewart Bell - The Antechamber of Being Part 2 (2017)

Alternatieve titel: Stories from the Antechamber

Uitgebracht in eigen beheer

1. A Word, a Name (1:08)
  2. Rude Awakening (2:09)
  3. W.I.L.D (5:42)
  4. First Awareness (2:58)
  5. Time Dilation (9:15)
  6. Intervention (15:02)
  7. The Probability of Improbability (16:22)
  8. The Cupboard of Fear [Chewing Your Tongue in Cheek Mix] * (12:02)
avatar van Bonk
Hier beschreef ik dat ik niet direct heel enthousiast werd van het eerste deel van deze trilogie.
Wat niet veranderd is bij dit tweede deel is dit project gefinancierd is door fundraising en ook verhaalt over een jongen die lucide dromen heeft, waarbij je bewust bent van het feit dat je droomt en daarmee je dromen ook kunt beïnvloeden. Ook is opnieuw de vormgeving erg mooi. Deze keer zit de cd in een zeer fraai vormgegeven boekje, waar stijlvolle illustraties de tekst versterken.
Maar uiteindelijk draait het om de muziek en daar was ik nu juist op het eerste deel niet heel tevreden over.
Ik kan vertellen dat dit op het tweede deel een stuk beter zit. De composities zitten beter in elkaar, de productie is beter en er wordt beter gezongen. Waar ik bij het eerste deel nergens echt verrast werd, is dit op dit deel wel zo. De instrumentale stukken zijn veel dynamischer en hoogstaander. Er zit sowieso veel meer afwisseling in de muziek. Hierdoor word je ook meer betrokken bij het verhaal.
Een duidelijke stap vooruit dus, die erg nieuwsgierig maakt naar deel 3.